Цікаве на цю тему:
- Молода канівчанка Євгенія Бульбас потребує термінової допомоги!
- Аварія по вулиці Енергетиків, що залишила мешканців багатоповерхівок в районі заводу Магніт без води, ліквідована
- Допоможемо мешканцям Авдіївки
- Канівська громада долучилася до збору допомоги для жителів Авдіївки
- Сьогодні в Україні день жалоби за загиблими гірниками на шахті Степова у Львівській області
- Через припинення подачі природного газу у Каневі зупинилися дві котельні: міська влада працює над вирішенням ситуації
- Як не стати жертвою небезпечної знахідки
- Пам'ятка про правила поводження із виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами у тому числі замаскованими під них речами
- Чинне законодавство забороняє на березі Дніпра в Каневі облаштовувати пляжі
Незабаром свято Воскресіння Господнього, люди готуються для освячення пасхальних кошиків, в яких обов’язково будуть паски, яйця, ковбаси, сир та масло.
Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до Великоднього столу. Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, фахівці Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендують дотримуватись основних правил.
При закупівлі харчових продуктів:
- купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти) в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчих ринках, оминайте місця стихійної торгівлі;
- не купуйте продукти сумнівної якості;
- купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;
- при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;
- не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.
При зберіганні харчових продуктів:
- дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені на етикетці (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;
- належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);
- забезпечуйте відповідні температурні режими зберігання для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).
Готуючи страви, дотримуйтесь наступних рекомендацій:
- перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
- для приготування страв використовуйте лише питну воду гарантованої якості;
- придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;
- свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
- використовуйте окремий розробний інвентар для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;
- продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.
У випадку підозри на шлунково-кишкове захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) – не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря!
Черкаське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області