Про подання декларації депутатами місцевих рад


Повернутись

Роз’яснення Міністерства юстиції України стосовно деяких положень Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, зокрема в частині подання декларацій депутатами місцевих рад.

Відповідно до статті 12 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, особи, зазначені у пункті 1, підпункті “а” пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до цього Закону.

У зв’язку з викладеним депутати місцевих рад, які не працюють на постійній основі у відповідній раді повинні подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до кадрових підрозділів державних органів, підприємств, установ, організацій за місцем основної роботи.

Депутати місцевих рад, які працюють в раді на постійній основі, подають декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до апаратів відповідних рад або апаратів їх виконавчих комітетів.

Практичні аспекти заповнення декларацій

Див. тут: https://www.youtube.com/watch?v=kX7fqJ1esVQ

Декларація про майно, доходи,

витрати і зобов’язання фінансового характеру 

  Друк статті