План місцевого економічного розвитку Канева схвалили експерти Світового банку


Повернутись

22-23 листопада ц.р. у Києві відбулася конференція високого рівня «Муніципалітети за сталий розвиток», організаторами якої стали три проекти і програми, що фінансуються Європейським Союзом: «Угода мерів – Схід», «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та «Мери за економічне зростання». Учасниками заходу стали майже чотири сотні представників органів центральної, регіональної та локальної влади, координаторів та структур підтримки Угоди мерів країн Східного Партнерства – Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.

З вітальними словами до численної аудиторії звернулися Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв, а вступну промову виголосив директор Групи підтримки України Генерального директорату з сусідства та розширення Єврокомісії (DG NEAR) Петер Ваґнер. Спікери наголосили на ролі стратегічного підходу до розвитку регіонів і міст, а також вмілого поєднання і взаємного доповнення державної політики, локальних стратегій та програм міжнародної технічної допомоги у сталості розвитку громад, в тому числі і у царині енергоефективності та захисту від змін клімату.

З боку M4EG брали участь 54 українські громади, що подали власні плани місцевого економічного розвитку на оцінювання до Світового Банку в рамках «першої хвилі». Каневу в ході конференції отримав сертифікат, який підтвердив статус нашого міста як дійсного члена ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання» та міста, чий План місцевого економічного розвитку пройшов позитивну оцінку та схвалений експертами Світового банку.

До речі, 22 плани були повернені на доопрацювання. Усього ж було подано 124 плани з України (54 громади), Грузії, Республіки Білорусь, Вірменії, Азербайджану та Молдови.

Попереду – затвердження документу сесією Канівської міської ради, формування  проектів для фінансування та покрокова реалізація заходів.

- Ми висловлюємо подяку усім представникам бізнесу та громади, членам робочої групи, які працювали над цим документом, - відзначає начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова.

  Друк статті