У школах Канева відкрили ще 2 «Класи безпеки»


Повернутись

У вівторок, 16 січня ц.р., у закладах освіти Канівської громади відкрили ще два «Класи безпеки». Їх облаштували у загальноосвітній школі №4 та гімназії ім. Івана Франка. Реалізувати відповідні безпекові проєкти вдалося за фінансової підтримки БО «Благодійний фонд «МХП-Громаді»,  підтримці Канівської міської ради та за допомоги батьків.

На відкриття «Класів безпеки» завітали секретар міської ради Оксана П’яткова, заступник міського голови Тетяна Жівотова, начальник міського відділу освіти Надія Голда, головний спеціаліст відділу освіти Марина Москалик, представник ДСНС Анатолій Скиба та Юлія Драгоненко, а також керівник соціальних проектів регіонального відділення фонду «МХП-Громаді» Олександр Шпиль.

Зауважимо, у освітніх закладах «Класи безпеки» поділили  на локації, щоб  діти різних вікових груп опановували знання з пожежної й мінної безпеки, принципів надання домедичної допомоги, алгоритмів дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Класи забезпечені наочними матеріалами у вигляді спеціальних стендів, плакатів, профільної літератури та мультимедійного контенту, а також справжнім інвентарем, аптечками та макетами вибухонебезпечних предметів.

Так, у гімназії Івана Франка у «Класі безпеки» облаштували куточок психологічного розвантаження, а практичний психолог Наталія Федорчук для присутніх провела декілька практичних сеансів пісочної терапії, для всіх це було щось нове і захоплююче.

Під час відкриття «Класу безпеки»  школярі ЗОШ №4 школи продемонстрували, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях. Зокрема, провели тренінг з домедичної допомоги та на прикладі навчального манекена показали, як проводити серцево-легеневу реанімацію. Учні показали присутнім практичні навички з накладання турнікета та бинтів на уражену ділянку тіла при відкритому переломі.

Нагадаємо, «Клас безпеки» – це Всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги тощо. На сьогодні у освітніх закладах Канівської громади працює вже 4 таких «класів безпеки».

 

  Друк статті