Майже 22 тисячі адміністративних послуг отримали жителі Канівської громади у 2023 році


Повернутись

За 2023 рік Канівський ЦНАП надав 21, 6 тисяч адміністративних послуг, що вагомо перевищує кількість наданих послуг за 2022 рік (12, 6 тис.). Безпосередньо адміністраторами ЦНАПу надано заявникам 17709 послуг. Мешканцям громади старостами надано 3949 адміністративних послуг.

- Більше половини від загальної кількості послуг, а саме 9408 (53%), надано безпосередньо у ЦНАПі (так звані «швидкі послуги»). Решту – іншими суб’єктами надання адміністративних послуг, такими як: структурні підрозділи виконавчого комітету, департаменти та управління обласної державної адміністрації, територіальні підрозділи міністерств та відомств, Пенсійного фонду України. Також до переліку адміністративних послуг, які надаються безпосередньо в ЦНАПі та через ЦНАП, протягом 2023 року внесено 56 нових послуг. Наразі він містить 399 адміністративних послуг,- інформує начальник управління ЦНАП Наталія Матінова.

Загалом найбільш затребуваними серед «швидких» послуг є послуги, пов’язані з реєстрацією/зняттям з реєстрації місця проживання, а також видачею різноманітних довідок у цій сфері, в тому числі архівних. Саме таких послуг адміністраторами ЦНАПу надано 6536. Також безпосередньо в ЦНАПі надавалися послуги: з видачі довідок внутрішньо переміщеним особам – 454;  оформлення та нарахування компенсації власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб – 1355; подача інформаційного повідомлення про пошкоджене чи знищене майно громадян – 22; установлення статусу, видача посвідчень і довідок членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України – 44; видача спеціальних іменних карток для придбання продуктів у «соціальному» магазині – 997. Мешканцям громади протягом 2023 року надано 337 паспортних послуг, а саме, вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України.

Кількість наданих адміністративних послуг соціального характеру, а саме, призначення різних видів соціальних допомог, склала 4249 (24% від загальної кількості);  послуги щодо призначення субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги – 3045 (17,2% від загальної кількості).

Надано 166 послуг, пов’язаних з Державним земельним кадастром, а також 157 – з питань землекористування; 79 – з питань архітектури та містобудування та 40 – послуг Державної інспекції архітектури та містобудування. Надано 109 послуг у сфері реєстрації прав на нерухоме майно, а також – 7 послуг, пов’язаних з державною реєстрацією громадських формувань. З питань захисту прав дітей надано 59 послуг, зокрема, 33 – про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та військових конфліктів. З питань квартирного обліку протягом 2023 року надано 25 адміністративних послуг. Ще 21 послугу надано суб’єктам господарювання – щодо погодження місць здійснення їхньої діяльності. 9 адміністративних послуг надано управлінням з питань праці, 1 послугу – агентством водних ресурсів.

Окрім надання адміністративних послуг фізичним та юридичним особам, управління ЦНАП, як і у попередні роки, опрацьовує листи та запити, які надходять від судових та правоохоронних органів, адвокатів, а також від підприємств, установ, організацій. Протягом 2023 року підготовлено та надано відповіді на 941 запит.

Сума коштів, які надходять до міського бюджету від оплати за надані адміністративні послуги щороку збільшується. Якщо протягом 2015 року надійшло 300 тис. грн., то у 2022 році – 1 млн. 500 тис. грн.; а у 2023 році міський бюджет поповнився за рахунок плати за адміністративні послуги на суму близько 1 млн. грн., - повідомляють в управлінні ЦНАП.

  Друк статті