Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»


Повернутись
Початок осені – початок навчального року. Школи міста привітно відкрили двері, розпочалися уроки.
Традиційно на початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід „Урок” з метою надання дітям з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.
З 01.09 по 08.09.2016 року проводилося щоденне контролювання відвідування учнями уроків в загальноосвітніх закладах нашого міста. За його результатами встановлено, що  кількість дітей шкільного віку в місті налічує 2593. Станом на 01 вересня 2016 року по місту не приступила до занять 1 дитина.
Працівники служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перевірили умови проживання родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою виявлення сімей, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків, а також стан забезпечення вищезазначених сімей всім необхідним для початку нового навчального року. За результатами проведених обстежень порушень прав та законних інтересів дітей виявлено не було.
Профілактичний захід «Урок» продовжуватиметься протягом вересня-жовтня поточного року, а заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.
Хочеться звернутися до всіх батьків і нагадати, що саме Ви несете відповідальність за те, якщо Ваша дитина з неповажних причин пропускає навчальні заняття, що повна загальна освіта в Україні є обов’язковою.
Дорогі батьки, суворо контролюйте поведінку і навчання Ваших дітей, організовуйте їх дозвілля, адже від цього багато в чому залежить доля Вас і Вашої дитини!
Шановні канівчани! Якщо Вам відомо про дітей, які з певних причин не відвідують навчальний заклад, просимо надати службі у справах дітей відповідну інформацію за телефоном 3-24-34 або за адресою: м. Канів, вул. Шевченка, 49. 

 Служба у справах дітей Канівського міськвиконкому

  Друк статті