Протягом червня 2016 року при Канівській ЗОШ №4 діяв табір під назвою «Мрія». Адже табір носив таку назву не випадково тому, що вчителі прикладали всіх зусиль аби наблизити дитячі мрії до реальності, пізнати світ, знайти друзів та реалізувати себе.

Основна увагу приділялась професії, а саме поглибленню та здобутті практичних знань і навиків. Тому більшість часу закцентували екскурсіям до підприємств та закладів міста: Канівський природний заповідник, мисливське господарство «Пекарі», ЗАТ «Укршампіньйон», приватний риборозплідник пп Кононенка Н.І., Канівська ДПРЧ 10 Управління  ДСНС України в Черкаській області, Канівський відділ поліції ГУНП України в Черкаській області.

За період функціонування табору вихованцям чотирьом загонам, серед яких і загон з поглибленим вивченням іноземних мов, прищеплювали морально-естетичні погляди за допомогою конкурсів, вікторин та майстер-класів. Це і конкурс малюнків на асфальті; конкурс «Вгадай мелодію»; конкурс малюнків на тему «Професія»; майстер-клас «Малюємо пальчиками»; майстер-клас бісероплетіння; майстер-клас ліпки з солоного тіста; майстер-клас з різьблення по дереву; майстер-клас з витоплення саморобних прикрас; гуморина «Розсміши коміка»; історичний квест; вікторина «Фізика чи хімія?»; тематичне заняття з біології; вікторина «Математичні цікавинки»; конкурс знавців пожежної безпеки; конкурс «Щоб не трапилось біди - правил безпеки дотримуйся завжди» та колективне виготовлення українських оберегів.

Не мало важлива увага приділялась національно-патріотичному вихованню. Так за допомогою військовослужбовців Канівського об’єднаного військового комісаріату проведено тематичну зустріч з демонстрацією військової амуніції та розповідями про військову службу в Україні.

Окрім того, кращі учні табору за активність та відмінну поведінку були премійовані безкоштовною поїздкою до навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України у селищі Оршанець Черкаської області, де виступили з концертом перед курсантами центру та передали їм подарунки виготовлені вихованцями табору.

Останнього дня дітям організували незабутню патріотичну програму: захід в знак пам’яті загиблим воїнам-десантникам Дніпровської повітряно -десантної операції (1943 року) з завершаючими спортивними змаганнями на базі козацького табору.

Тож можна сказати наступне, що педагогічному колективу школи №4 з залученням допомоги підприємців вдалось досягнути поставленої мети. Відтак близько 130 вихованців почерпнули багато нових знань та отримали уявлення про професії іхтіолога, рибовода, пожежника, військового, лісника, перукаря, що в майбутньому послужать їм у пригоді.

 Прес-центр виконавчого комітету Канівської міської ради
за інформацією Оксани Торшиної,
 вчителя початкових класів ЗОШ №4
  Друк статті