«Сонячна» лавка, інтернет-радіо та пісня: Канів-іменинник отримав безліч подарунків до Дня міста


Повернутись

У Каневі встановили лавку для зарядки гаджетів. Урочисте відкриття відбулося в п’ятницю, 15 вересня ц.р., напередодні відзначення 939-ї річниці від заснування міста.

«Сонячну» лавку Канів отримав від керівника ПрАТ «Укргідроенерго» Ігоря Сироти в рамках акції «Зроби Каневу подарунок» до дня міста, яку проводили управління економічного розвитку та відділ культури виконавчого комітету Канівської міської ради. Встановлена вона по вулиці О.Кошового, біля центральної аптеки.

Відкрили лавку та випробували як працює система зарядження мобільних телефонів Канівський міський голова Ігор Ренькас і директор філії «Канівська ГЕС» Василь Гринь.  

Як повідомляють в управлінні економічного розвитку, лавка SolarBench 40W має вбудований сонячний модуль потужністю 40 Вт. На фасаді коробу розміщені 4 USB порти, якими можна скористатися для підзарядки електронних приладів. В літню сонячну погоду модуль виробляє до 200 Вт енергії за годину. Цієї енергії достатньо для того, щоб за добу зарядити від 20 до 30 смартфонів.

Окрім лавки, місто отримало ще багато різноманітних подарунків. Так, на одному із фасадів житлового будинку в центрі міста (вул.Шевченка, 13) з’явилися слова про рідне місто з відомої пісні українського електронного музичного гурту «Onuka». Цей проект «Поезія стін. Культурний вандалізм» – подарунок від канівської громадської організації «Разом».

А канівський гурт «Йой!» від гітарного клубу «Альтавіста» (Міський центр туризму) подарував канівцям власну пісню, присвячену Каневу. Презентували учасники гурту свою роботу в ході святкування Дня міста – у суботу, 16 вересня ц.р.

Запам’ятається 939-а річниця від заснування Канева ще й тим, що саме в цей день Канів отримав своє власне інтернет-радіо «Кручі». Засновники  радіо Володимир Буренко і Сергій Копилов. На сьогодні інтернет-радіо нараховує 450 треків - це все пісні канівських виконавців і гуртів.

Також до Дня міста Канів отримав у подарунок оновлення фасаду Успенського Собору, відновлення композиції ваз на площі Шевченка та багато іншого.

  Друк статті