15 травня ц.р.в Каневі стартують Дні Сталої Енергії


Повернутись

З метою залучення громади міста до проблем енергозбереження та екології відповідно до Європейської ініціативи «Угода Мерів» за підтримки Асоціації «Енергоефективні міста України»,  в місті Каневі з 15 по 20 травня ц.р. пройдуть Дні Сталої Енергії. Урочисте завершення Днів відбудеться символічно під час святкування в місті Дня Європи.

Мета Днів Сталої Енергії – звернути увагу мешканців Канева до питань захисту довкілля, раціонального споживання енергетичних ресурсів та збільшення ефективності використання енергії у побуті в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Цьогоріч  більшість заходів орієнтована на дітей  та молодь. Саме для них заплановано конкурси, ігри, виставки, виховні години, години спілкування, еко-уроки, вікторини тощо.

Протягом 15-20 травня ц.р. в місті Канів проходитимуть цікаві та пізнавальні заходи:

1-20 травня - Акція «Канів без небезпечних відходів». Проведення Екобатлу серед школярів по збору вторинної сировини (батарейки, пластик, папір) з залученням підприємців.

15-20 травня - проведення тематичних уроків «Я за збереження енергії» у школах: у школах міста будуть проведені тематичні заняття, протягом яких учні отримають інформацію щодо підвищення енергоефективності власної оселі та переглянуть тематичні відеоролики відповідно до віку.

15 - 20 травня - проведення тематичної театральної вистави для дітей дошкільних закладів міста за участю Центру культури і мистецтв.

19 травня - показ відеороликів на екологічну та енергозберігаючу тематику. Показ художнього фільму «Післязавтра» просто неба на площі Т. Шевченка.

20 травня (площа Т.Шевченка):

11.00 - показові виступи на роликах, велосипедах та скейтах «Я за чисте повітря», енергетичний велоквест;

11.20 - флешмоб на роликах «Думай про майбутнє»;

12.00 - дефіле та виступи духових оркестрів з м. Хелмно (Польща) та Канівського коледжу культури і мистецтв;

13.00-23.00  - Молодіжний фестиваль «Простір єдності» (в рамках проведення Днів сталої енергії) на набережній р. Дніпро.: День Вуличної Музики, літературна галявина, книжковий ярмарок та ярмарок хендмейду, галявина з різноманітними майстер-класами, включаючи майстер-класи на етно-екологічну тему, дитячий майданчик «Мадагаскар» та два лекторії із різними спікерами з неформальної освіти, катання на конях та бричці, театральна еко-вистава для дітей просто неба, конкурс малюнків на зеленій галявині на тему енергозбереження та охорони довкілля, сушка-виставка дитячих творчих робіт, нагородження переможців, виступ музичних гуртів під гаслами Днів сталої енергії.

 Запрошуємо канівців та гостей міста взяти участь у святкуваннях.

Сподіваємось, що проведення заходів, направлених на привернення уваги населення до енергощадності у Каневі стане гарною традицією!

Довідково: Каневу подарували інформаційний бокс, який дозволяє визначити наскільки енергоефективним є освітлення у домівці. Аби отримати відповідь, потрібно ввести інформацію про квартиру або будинок: обрати кількість кімнат, натиснути на тип приміщення, потім ввести його площу та висоту стелі, середню тривалість роботи ламп на день у літній та зимовий періоди, вказати тип ламп, їхню кількість, сумарну потужність та вартість. Все це система обробляє та видає відповідь-рекомендацію. Її можна переслати собі на електронну пошту  –  бокс підключений до Інтернету. Цей бокс – подарунок для міста від програми «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення», яку фінансує ПРООН та глобальний екологічний фонд. 

Інформаційний бокс знаходиться за адресою: вул.Шевченка,49 на ІІ поверсі в приміщенні Центру надання адміністративних послуг.

 Управління економічного розвитку
  Друк статті