У Каневі пройшли заходи з нагоди 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери


Повернутись

1 січня ц.р. виповнилося 110 років від дня народження українського політичного діяча, ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху XX століття, борця за незалежність України Степана Бандери.

У Каневі з нагоди пам’ятної дати відбулася смолоскипна хода. Близько сотні канівців із смолоскипами та українськими прапорами в руках пройшлися від площі Героїв Майдану, до Соборної площі, де біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні відбувся мітинг до 110-ї річниці від дня народження С.Бандери. 

У п’ятницю, 4 січня ц.р., у читальному залі міської бібліотеки імені Т.Шевченка відбувся «круглий» стіл на тему: «Степан Бандера в історії національно-визвольного руху України у ХХ столітті».  Участь у заході взяли представники структурних підрозділів виконавчого комітету Канівської міської ради на чолі із заступником міського голови Наталією Матіновою, міські депутати, працівники бібліотек та музеїв міста та просто жителі Канева.   

Окрім цікавої та змістовної розмови щодо вкладу Степана Бандери у боротьбу за незалежність України присутні мали змогу ознайомитись із експозицією книжкової виставки з нагоди 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери та історії Організації Українських Націоналістів. 

Виховні години, присвячені борцеві за незалежність С.Бандері, пройдуть і в начальних закладах міста.

Фото: мережа Фейсбук

  Друк статті