-6.2°C clear skyКанів, Україна
Повернутись

Новини за 2016-08-12

Зелений туризм

🕔12 серпня 2016, 16:02 Зелений туризм – це прекрасна можливість повернутися до природи, доторкнутись до землі на якій ти виріс і відчути її биття, повернутись до свого коріння, прадавнього побуту українського народу і стати самим собою, відкрити свою душу і відчути божественну благодать, відкрити нового себе!  Зовсім недавно в українському туризмі з’явились нові терміни «сільський туризм» та «зелений туризм». Поняття «зеленого туризму» можна розкрити наступними словами – це відпочинок в приватних сім'ях в сільських районах, селищах. Розвиток цього надзвичайно цікавого виду відпочинку просуваються з кожним роком все стрімкіше. Традиція сільського зеленого туризму починала розвиватися в Європі приблизно півстоліття тому. Насправді ж традиція цього виду відпочинку в Україні давніша, ніж здається.  Знайдіть квітку едельвейса і зустріньте світанок високо в горах, відпочиньте з вудкою біля річки Дніпра, осідлайте непокірного скакуна, відчуйте тишу сільської місцевості, ознайомтесь з традиціями, народними промислами, відчуйте смак української кухні та гостинність сільського населення!   Мешканці приватних будинків які бажають долучитись до такого виду заробітку можуть отримати додаткову інформацію на сайті
Читати

Міський голова Ігор Ренькас нагородив переможців фото-відео квесту

🕔12 серпня 2016, 16:02
Читати

Зi cтолицi до Канева знову можна доїхати Дніпром на «ракеті»

🕔12 серпня 2016, 15:58 Вперше за 14 років з Києва до Канева з’явився туристичний рейс «ракет». Прогулянки Дніпром відбуваються катером «Полісся-1». Раніше він працював на Десні, проте останні 23 роки стояв у Чернігові й не експлуатувався. З 2013 року група ентузіастів його відновила, модернізувала й відправила до Києва. З восьмого серпня 2015 року катер здійснює прогулянкові рейси Дніпром. 31 липня 2016 року відбувся перший рейс з Києва до Канева й назад. Вартість проїзду, включно з екскурсією та обідом у Каневі, складає 800 грн. Замовити квитки можна через повідомлення у facebook або через офіційний сайт компанії.
Читати

Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ

🕔12 серпня 2016, 15:42 Ощадбанк покращив умови кредитування ОСББ/ЖБК для впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Зокрема, у рамках програми «Ощадний дім» знижено процентні ставки: відтепер для кредитів строком до 1 року ставка становить 21%, для кредитів строком більше 1 року – 21,5-22%. Про це повідомляє прес-служба установи. Крім цього, отримати кредит відтепер легше, адже  банком значно спрощено вимоги до ОСББ, а саме: передбачено можливість кредитування новостворених ОСББ без вимоги щодо діяльності не менше 6 місяців; скасовано обов’язковий власний внесок; зменшено кількість голосів співвласників для прийняття рішення для отримання кредиту до 2/3 голосів; спрощено вимоги до пакету документів, необхідних для отримання кредиту. «Все більше родин долучаються до програми «Ощадний дім», розуміючи, що утеплення будинку зараз – це значна економія в майбутньому. Перетворивши свій дім на енергоефективний, люди отримують теплі оселі й заощаджують кошти. Наприклад,  заміна вікон допоможе підвищити температуру в квартирі на 4-5 градусів, а утеплення фасаду та модернізація теплових пунктів забезпечать економію енергії до 50%. Враховуючи зростаючий інтерес людей до програми, ми вирішили зробити енергоефективні кредити ще більш доступними», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич. Нагадуємо, що в рамках програми «Ощадний дім» ОСББ може провести термомодернізацію будинку, значно заощадивши за рахунок державної підтримки. За «теплими» кредитами для ОСББ і ЖБК держава компенсує від 40 до 70 відсотків суми кредиту на придбання матеріалів і обладнання. Розмір відшкодування  залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. Загалом ОСББ – позичальники Ощадбанку вже отримали 2,8 млн. грн. державної компенсації. В багатьох областях діють місцеві програми підтримки тепломодернізації ОСББ, відтак кредити для них стають ще дешевшими. Зокрема, за нещодавно підписаним меморандумом між банком та Київською міською держадміністрацією передбачається додаткова компенсація в розмірі 30% від суми «теплого» кредиту для київських ОСББ. У рамках державної програми «Ощадний дім» з початку її дії  у 2015 році Ощадбанк надав об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків з різних міст України 147 «теплих» кредитів на загальну суму понад 7,7 млн. грн. Загалом свої житлові умови поліпшили власники 10 789 квартир.
Читати

Нагороджено переможців міського конкурсу ''Таланти багатодітної родини''

🕔12 серпня 2016, 15:38
Читати

Переможці міського конкурсу юних поетів “Тарасовими шляхами” отримали нагороди

🕔12 серпня 2016, 15:29
Читати

ЮНАКУ, ЩО ПЕРЕБУВАЄ В РЕАНІМАЦІЇ ПОТРІБНА ТЕРМІНОВА ДОПОМОГА!

🕔12 серпня 2016, 15:08
Читати

ІІ коло Першості Черкаської області з футболу 2016 серед команд першої ліги

🕔12 серпня 2016, 11:01
Читати