«Роде наш красний»: канівський коледж зібрав разом славетні династії міста


Повернутись

У суботу, 2 березня ц.р., в рамках Всеукраїнського фестивалю «Шевченко у моїй родині» в Канівському коледжі культури і мистецтв пройшов літературно-мистецький захід «Роде наш красний».

У стінах навчального закладу зібралися разом славетні канівські династії учителів, лікарів, творчі та багатодітні сім’ї. Так, зокрема, у заході взяли участь 7 канівських багатодітних сімей, які виховують від трьох до шести дітей, а родина Бахімових виховує аж 9 дітей.

Канівський міський голова Ігор Ренькас подякував батькам за їхню невтомну, самовіддану працю у вихованні дітей та тепло сердець і відзначив їх дипломами та подарунками. Також було відзначено творчі династії вчителів, лікарів та просто творчі родини, які прославляють Канів своїми численними здобутками й перемогами. Серед них, зокрема: організатори дитячого спортивного клубу «Івазар» Наталія і Олександр Іванови, викладачі Канівського коледжу культури і мистецтв Марія і Володимир Ноздренки, творча родина Любов і Анатолій Леонтьєви, родина лікарів – Віра Шапошник, Наталія Чустрак і Оксана Холодна та багато інших. Усього в заході взяли участь 150 осіб.

Також присутні на фестивалі мали змогу оглянути виставку хустин та рушників майстрині Людмили Грабовенко, відвідати зустріч з родиною наукових працівників- шевченкознавців Зіни і Мирослави Тарахан-Берези та Віктора Тарахана, взяти участь у майстер-класах з народного декоративно-прикладного мистецтва. Серед численних гостей були навіть іноземці - це, зокрема, студенти з Франції, Японії, США, Аргентини, Південної Кореї.

Завершився родинний захід святковим концертом. Вітання звучали  від голови правління «Федерації жінок України за мир у всьому світі» Тетяни Коцеби, Канівського міського голови Ігоря Ренькаса. Музичні подарунки линули у виконанні Заслуженої артистки України Руслани Лоцман, Народного артиста України Євгена Коваленка, студентів коледжу.

  Друк статті