Сучасний пожежний автомобіль з Фірзена у Каневі


Повернутись

Восени минулого року бургомістр Фірзена Сабіне Анемюллер відвідала Канів. Її візит був важливим для обох міст.

Окрім святкових заходів з нагоди дня міста, для делегації яку очолювала пані С.Анемюллер, був запропонований насичений план відвідувань установ і закладів, що в різних роках отримували допомогу від Фірзена.

Делегація відвідала також місцеву пожежно – рятувальну частину, куди в 2001 році був переданий від Фірзена пожежний автомобіль.

Загалом бургомістр отримала багато позитивних вражень і запевнила, що підтримуватиме роботу спілки «Друзі Канева» в напрямку надання всебічної допомоги Каневу.

Вже в грудні Фріц Маєс інформував міського голову І.Ренькаса про наміри С. Анемюллер передати Каневу пожежний автомобіль. Отримавши згоду від місцевих рятувальників, які ознайомилися з характеристиками автомобіля, м. Фірзен та спілка «Друзі Канева» провели підготовчу роботу по доставці автомобіля в Україну.

Зі своєї сторони начальник місцевої пожежно-рятувальної частини Б. Диченко доклав максимум зусиль, щоб  мінімізувати  «бюрократичні проволочки» при прийомі  гуманітарного вантажу.

22 березня «пожежний розрахунок» фірзенців у складі Йозефа Добельштейна, Бернда Вілмса та Франца Добельштейна розпочав «марафон» від Фірзена до Канева.

По плану Ф.Маєса він мав зустрічати команду у центрі Канева 24 березня. Ні автомобіль, ні команда не підвели.

Зустріч біля виконавчого комітету відбулась у визначений термін..

В суботу, 25 березня, відбулась врочиста передача автомобіля місцевим рятувальникам.

По запевненням заступника управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Черкаській області полковника Озеряна цей автомобіль є кращим серед техніки, якою укомплектовані пожежно – рятувальні частини а регіоні.

Звичайно раділи і рятувальники. По місцевим міркам це майже новий спецавтомобіль.

Німецькі друзі, перед відправкою його до Канева,  провели повний профілактичний ремонт і укомплектували всім штатним обладнанням.

Професійний пожежний Й. Добельштейн протягом десяти днів проводив навчання по експлуатації автомобіля. Його команда залишає Канів 6 квітня.

Це ще один доказ того, що відносин, аналогічних дружбі наших двох міст, не існує в Європі.

  Друк статті