3 грудня українське суспільство зі світовим співтовариством відзначало Міжнародний день інвалідів


Повернутись

На сьогодні для України проблема захисту дітей- інвалідів набуває значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. За останні десять років чисельність осіб з особливими потребами в Україні перейшла 18-відсотковий рубіж.

Відзначення цієї дати в Центрі соціальної реабілітації дітей – інвалідів  це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних, умов життя дітей  закладу.скривдженим долею, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами. 

З ранку 2 грудня, напередодні Міжнародного дня інваліда була проведена святково-розважальна програма, на якій були присутні разом з батьками 45дітей.

Добре, коли в житті є справжні друзі, які надихають та підтримують. Такі друзі є у вихованців Центру - це діти – волонтери ЗОШ № 6 на чолі з заступником директора з виховної роботи Лютко ,А.І. та педагогом організатором Скляренко Н.В., за участі яких відбувся захід. В цей день до центру завітали представники місцевої влади: Н,А. Матінова, заступник міського голови та А.Г. Пилипенко,начальник управління соціального захисту населення , представники громадської організації « Канівські соціальні ініціативи»  Чиж В.М. Воюцька О.А. та Хоменко В.М. По закінченню розважальної програми на дітлахів чекали подарунки від благодійної  організації « Друзі Канева» м. Фірзен та солодкий стіл від   громадської організації « Канівські соціальні ініціативи» та депутата міської ради Гороьової Н.В.

На звернення з листами про допомогу інвалідам відгукнулись Канівська філія ТОВ«Клуб сиру», ТОВ«Ергопак»,ТОВ «Маркет»(Діскант О.П.),  ТОВ «Граніт» Авсян А.В., приватні підприємці;  аптека «Панола»  Пантелішина Л.М., магазин « Золото»  Лаврентьєва Р., магазин «Домовий» Максимів Г.Р , магазин «Диво»  Воюцька О. А., магазин «Добробут» Шпаківський П.П., Магазин «Карапишівські ковбаси», магазин  «Кошик»  Очеретний В.П., магазин «Українські ковбаси» ,  магазин «Околиця»  Котенко А.В., магазин «Євротехніка»  Костюченко А.І., магазин господарчий Дяченко К.І., магазин «Ніка» Москалець . Ю.М., магазин «Продукти»  Решетник О.М., магазин  «Меркурій»  Куча В.В., магазин «Весна»  Савенко В.В., магазин «Люкс»  Білецька О.О. та Фурса В.В., магазин «Ангеліна» Савчук Г.І., магазин «Господарка»  Баранов ВБ.І., магазин «Квіти»  Забара О.Г., магазин «Спокуса»  Дорошенко Л.В.,  інші.

Продуктові подарунки та промислові товари отримали 136 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

З 24-го по 1 грудня на першому поверсі міськвиконкому працювала виставка-продаж робіт дітей-інвалідів центру соціальної реабілітації та інвалідів відділення соціально-побутової адаптації територіального центру. Кошти від продажу робіт передані авторам.

25 листопада в загальноосвітній школі № 4 відбулась спартакіада. Учасники спартакіади змагались з таких видів спорту: баскетбол, боулінг, стрільба з пневматичної гвинтівки, шашки, дартс. Всі 20 призерів та учасників спартакіади отримали подарунки. Спартакіада проведена працівниками  відділу у справах сім’ї, молоді та спорту

Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримку, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Від усього серця зичу вам міцного здоров'я, щастя, успіхів у всіх ваших, справах.

Інформують:
директор Центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів Валентина ГРЕБЕНЮК

завідувач відділення соціальної допомоги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення  Лідія ЛИТВИН

 

 

  Друк статті