На засіданні виконкому підтримали рішення про підняття заробітних плат керівникам комунальних підприємств


Повернутись

У середу, 25 січня ц.р., члени виконавчого комітету Канівської міської ради зібралися на чергове засідання.

На порядку денному перебувало 9 блоків питань, серед яких, зокрема, «Про план роботи виконавчого комітету Канівської міської ради на І квартал 2017 року», «Про організацію громадських робіт у 2017 році», «Про організацію та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних», «Про затвердження територій, що підлягають прибиранню силами КП «ЖЕК» тощо.

Зацікавила членів виконкому подана на погодження міська цільова Програма «Інноваційна школа Канева» на період 2020 року. Начальник міського відділу освіти Надія Голда повідомила, що міська програма сформована на основі обласної. Програма передбачає здійснення матеріального забезпечення навчального закладу, а саме - оновлення кабінетів фізики, хімії тощо. Участь у цьому проекті взяла ЗОШ №4. Матеріальне забезпечення здійснюватиметься на основі співфінансування з обласного та міського бюджетів.

Утім, найдовше розглядалося питання щодо збільшення посадових окладів керівникам комунальних підприємств Канева. Як повідомила головний спеціаліст відділу з питань ЖКГ, транспорту та зв’язку управління економічного розвитку Тетяна Стадник, посадові оклади керівників підприємств змінюються у відповідності із зміною мінімальної зарплати або прожиткового мінімуму та згідно із чинним законодавством (ЗУ «Про оплату праці», КЗпП, Галузева угода).

 

Формула розрахунку посадового окладу керівника комунального підприємства:

Мінімальна з/п або прожитковий мінімум (було взято прожитковий мінімум – 1600 грн.) х коефіцієнт за видами робіт х коефіцієнт робітника за розрядом х 1,2 коефіцієнт до розміру мінімальної з/п для робітника І-го розряду х коефіцієнт кратності мінімального посадового окладу робітника І-го розряду основного виробництва.

 

Коефіцієнти за видами робіт зумовлені Галузевою угодою між Міністерством інфраструктури України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017 – 2018 роки, під яку підлягають основні наші КП.

Таким чином були вирахувані такі оклади керівникам комунальних підприємств:

КП «ЖЕК» - 13354,0 грн.

КП «Місто» - 11520 грн.

КП «Управління ВКГ» - 13824 грн.

КП «Теплові мережі» - 13105,2 грн.

КП «Авто-Ріка» - 10880 грн.

КП «Міський ринок» - 9830,4 грн.

КП «Туристично-інформаційний центр» - 6400 грн.

КП «Міський стадіон» - 6400 грн.

КП «Канівське госпрозрахункове художньо-виробниче об’єднання» - 6400 грн.

Члени виконкому висловили думку, що збільшення зарплат керівників потягне за собою збільшення зарплат й іншим працівникам, а це зумовить збільшення тарифів за комунальні послуги, що ляже, зрештою, на плечі канівців. А чи заслуговують комунальники на підвищення?

Як повідомили самі директори канівських КП, лише в двірника відповідно до законодавства про збільшення мінімальної заробітної плати буде зарплата в розмірі 3200 грн., то керівники мають більшу відповідальність. Окрім того, якщо людям не підвищити вчасно заробітну плату відповідно до коефіцієнтів, кваліфіковані працівники просто підуть на більш оплачувані місця роботи, а фахівців і так бракує. Зрештою, питання було винесено на голосування і більшість із членів виконкому рішення про збільшення розмірів посадових окладів керівникам КП таки підтримала.

  Друк статті