Канівці відзначили 73-ю річницю вигнання нацистів з України


Повернутись

У суботу, 28 жовтня ц.р., Україна відзначала 73-ю річницю вигнання нацистів з України. У переддень, 27 жовтня ц.р., у Каневі відбулися урочисті заходи з нагоди визначної дати. Канівці згадували тих, хто кував довгоочікувану перемогу в Другій Світовій війні, дякували за неї живим героям.

Так, зранку за участі Канівського міського голови Ігоря Ренькаса, заступника міського голови Наталії Матінової, представників структурних підрозділів та комунальних підприємств в залі засідань будинку рад відбулась розширена нарада.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поліг на фронтах чи загинув в тилу, хто долучився до цієї перемоги і просто пережив ті страшні роки. Найбільш вирішальні битви в роки Другої Світової війни відбувалися саме на території України. Тому кожен з присутніх знає і пам’ятає, скільки горя, лихоліття й болю принесла ці війна і як важко діставалася перемога.   

Слово взяв голова Канівської міської спілки ветеранів Василь Тулін.

- Вітаю всіх із святом визволення України. Це дійсно велике свято, яке заклало початок здобуттю нашою державою своєї незалежності, - сказав В.Тулін та повідомив, що на сьогодні в Каневі залишилося 17 учасників бойових дій Другої Світової війни. Усім їм - за 90 років.

Про свої воєнні роки розповів учасник військових дій, військовий льотчик Леонід Федорович Тітов.

З нагоди річниці вигнання нацистів з України творчі колективи міста влаштували канівцям невеликий концерт. Свої пісні про любов до Канева, до України дарували народний аматорський жіночий хор ветеранів війни і праці «Лада» (художній керівник Ігор Сокур). Потому пішла «важка артилерія» у вигляді народного аматорського чоловічого хору ветеранів війни і праці (художній керівник Володимир Байкін). Після концерту представники міста поклали квіти до Меморіалу Слави.

 

  Друк статті