Вдячні Героям: вже минає сьома весна з початку військових дій в Донецькій та Луганській областях


Повернутись

У середу, 14 квітня ц.р., біля пам’ятного знаку захисникам України в центрі міста відбулися урочистості з нагоди 7-ої річниці з початку АТО/ООС.

Покласти квіти та віддати шану загиблим воїнам прибули  представники структурних підрозділів виконавчого комітету на чолі із Канівським міським головою Ігорем Ренькасом, а також ветерани АТО/ООС, члени ГО «Нескорені», депутати, небайдужі жителі, представники підприємств і організацій громади та інші.

До присутніх на заході канівців звернувся учасник АТО Микола Порожній, який нагадав хронологію подій антитерористичної операції та запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять восьми загиблих воїнів з Канівщини: Андрія Петрушенка, Сергія Михайлика, Сергія Кобченка, Олександра Мороза, Івана Григоровича, Олександра Перцева, Руслана Конюшу, Анатолія Чупилку.

Слово взяв і отець Сергій (Нікітін), який подякував воїнам за їх подвиг і вручив присутнім на заході учасникам бойових дій та волонтерам особливу  відзнаку «За любов і жертовність до України». Серед нагороджених: Микола Порожній, Євгеній Руденко, Володимир Яблонський, Павло Васильєв, Владислав Степанець, Роман Кучеренко, Юрій Паньковецький, Варлам Стуруа, Ігор Шишка та інші.

- Наші захисники, ви вселили страх у ворога, він не пішов далі. Ми можемо сьогодні в нашому рідному Каневі спокійно трудитися, працювати, кохати, робити свою улюблену справу заради того, щоб наша держава процвітала, - сказав С.Нікітін та опісля помолився за пам’ять загиблих і тих, хто зараз захищає терени нашої держави.

Долучився до слів подяки і привітань військовий комісар Валентин Сивак та в ході заходу вручив бійцям грамоти і відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Також цього дня в рамках заходів, організованих ГО «Нескорені», відбувся автопробіг з покладанням квітів до могил усіх загиблих воїнів Канівщини.

 

  Друк статті