У Каневі відсвяткували 6 річницю волонтерського центру


Повернутись

Волонтерство тісно увійшло в наше життя і стало його невід’ємною частиною особливо після подій на Майдані та російської агресії. Волонтери – це саме ті люди, які пішли за покликом серця і у скрутні часи самозорганізувалися для безкорисливої допомоги.

Канівський волонтерський центр – одна з організацій Канівської міської територіальної громади, що була створена 1 березня 2015 року і об’єднує небайдужих жителів, ветеранів АТО, духовенства, політичних та громадських діячів.

Однак серед членів волонтерського центру є й когорта незмінних діячів, які фактично розпочинали свою діяльність втрьох, а вже згодом їх стало більше 11. Саме ці люди, з початком військових дій на сході України, невтомно допомагали нашій армії: плели теплі шкарпетки для воїнів, маскувальні сітки та костюми «Кікімори», шили подушки і термобілизну, збирали продовольчу продукцію, засоби гігієни, необхідні запчастини. З часом діяльність Канівського волонтерського центру вийшла за межі громади, адже його члени підтримують зв’язки з волонтерами з інших міст країни, а також мають підтримку від інших країн.

Відтак, у понеділок, 1 березня ц.р., з нагоди відзначення 6-ї річниці створення волонтерського центру, зі словами вітань до них  прийшли звичайні канівці, представники громадськості міста, місцевих підприємств, громадських організацій, учасники АТО. Також, до привітань долучилася заступник Канівського міського голови Тетяна Жівотова, яка висловила слова подяки волонтерам за їхню безкорисливу працю та вручила подарунки і грамоту враховуючи їх вагомий внесок у розвиток волонтерського руху. До вітань волонтерам  долучилися і працівники канівських соціальних служб Валентина Яворська, Антоніна Петренко, Лідія Литвин.

  Друк статті