На День Святого Миколая у Каневі відкрили головну ялинку міста


Повернутись

У вівторок, 19 грудня ц.р., у Каневі відбулися святкові заходи з нагоди Дня Святого Миколая. Саме в цей день розпочинаються довгождані зимові гуляння, які продовжуються аж до середини січня.

В Україні свято Миколая дуже шанують. З давніх-давен Миколай Чудотворець вважається покровителем дітей, студентів, моряків, торговців. А ще кажуть, що цей святий опікується воїнами, водіями і всіма подорожуючими, а також допомагає бідним у скруті.   

За традиціями всім чемним діткам Миколай приносить цього дня подарунки. А щоб йому допомогти не оминути своєю увагою жодної дитини працівники міського відділу культури відвідали зранку дитяче відділення Канівської ЦРЛ та привітали усіх малюків, які, на жаль, у цей святковий день опинилися в лікарні.  

Святкували День Святого Миколая і в відділенні денного перебування для молодих інвалідів територіального центру. Учасники заходу співали пісень, декламували вірші. Також вони ознайомилися з історію цього свята. Завершилося святкування "солодким" столом. Також усі учасники отримали невеличкі "миколайчики" від благодійників. . 

Продовжилися святкування в міському будинку культури, де надвечір відбувся концерт «Мандрує світом Миколай». В ході заходу діти продемонстрували свої багатогранні таланти: співали пісень, виконували різноманітні «па» у танцях, даруючи глядачам гарний святковий настрій та відчуття казки.

Від громадської організації «Українська громадська рада», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ПП Олександра Карпенка всі учасники концерту отримали солодкі подарунки.

Насамкінець всі учасники та глядачі концерту вийшли на вулицю, де за традицією цього вечора відбулося урочисте відкриття головної ялинки міста. Свято наблизилося впритул – це відчули всі присутні.

Фото: В'ячеслав Вашкевич

  Друк статті