Невдовзі в Каневі стартує проект по стерилізації безпритульних тварин


Повернутись

До уваги мешканців міста, любителів тварин та волонтерів!

 26 березня ц.р. в Каневі стартує проект по стерилізації безпритульних тварин (собак), що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Чотири лапи» (м.Відень, Австрія), за підтримки Канівського міського голови Ігоря Ренькаса, в партнерстві з КП «Місто» та громадськими активістами міста.

В рамках реалізації проекту до Канева прибудуть фахівці ТОВ «Чотири лапи Україна», які протягом двох тижнів  будуть  проводити  масову стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин на базі КП «Місто» (директор Дмитро Шайдаров). Крім того, кожну тварину буде обліковано, ідентифіковано спеціальними кліпсами та, після проведення операції, буде повернуто в природний ареал існування, іншими словами – повернуто в місце де її було спіймано.

 90% тварин відловлюються фахівцями організації руками (без застосування спеціалізованих засобів відлову), штатний спеціаліст-ветеринар  має унікальний досвід проведення тисяч стерилізаційних операцій - ці навики та знання будуть передані працівникам КП «Місто», які в подальшому будуть опікуватися питанням регулювання чисельності безпритульних тварин в Каневі.

Нагадаємо, що перемовини з  «Чотирма лапами» щодо співпраці з нашим містом велися ще з 2015 року, але враховуючи насичений графік організації, співпраця відкладалась на невизначений термін.

Як відомо, торік у Каневі було затверджено Програму регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Каневі на 2016-2020 рр., що передбачає вирішення проблеми безпритульних тварин шляхом стерилізації та вакцинації проти сказу. Перед затвердженням, проект Програми було погоджено із координатором проекту  «Чотири лапи Україна» Олександрою Лісчишиною , яка, до речі, й ініціювала в 2017, разом з Черкаським обласним благодійним фондом «Еко-Центр», приїзд мобільної ветеринарної  групи фахівців до нашого міста. В свою чергу, Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр» в грудні цього року передав КП «Місто» обладнання для облаштування  карантинного пункту (даний проект реалізовано завдяки допомозі Канадського фонду місцевих ініціатив).

Тож, шановні містяни, просимо вашого сприяння в реалізації даної програми та поширення інформації щодо запланованих заходів з відлову та стерилізації тварин.

Запрошуємо до співпраці волонтерів та опікунів безпритульних тварин, адже 31 березня та 7 квітня організаторами передбачено проведення т.з. «дня волонтера», коли кожен зможе привести тварину на базу КП «Місто» , де її буде стерилізовано, проведено вакцинацію від сказу та повернуто опікуну.

 

Матеріал підготував  Антон Савченко, координатор проекту в м.Канів
  Друк статті