З пусканням вінків, стрибками через багаття та битвою фарбами холі відзначили у Каневі Івана Купала


Повернутись

Традиційно у ніч з 6-го на 7-е липня Україна відзначає народне свято Івана Купала. В Каневі також дотримуються народних традицій та відзначили свято, як це робили й наші предки сотні років тому: плели й пускали вінки по воді, стрибали через купальське багаття, співали пісень та танцювали…

Відділ культури та представники структурних підрозділів виконкому підготували для жителів і гостей міста насичену програму. Особливе розмаїття чекало на дітей: тут і цікаві майстер-класи, і прогулянки на конях, і улюблені атракціони… А ще безліч спортивних та творчих конкурсів і змагань. «Родзинкою» заходу стала битва фарбами холі - яскраве видовище, що подарувало малечі неповторні емоції та відчуття.

За традицією, коли стемніло дівчата ворожили, пускаючи на воду вінки. А хлопці тим часом, чекали, коли запалять багаття, щоб пострибати через вогнище. За повір’ями, купальське вогнище має магічну силу. Той, хто стрибає через багаття, проходить таким чином символічний ритуал очищення. А якщо пара, стрибаючи, тримається за руки і не роз’єднає їх, то бути весіллю, і проживуть вони разом довго й щасливо.

Фоторепортаж святкування, яке тривало до ночі, пропонуємо переглянути далі.

Фото: Олександр Вавілкін

  Друк статті