85 років болю: в Каневі відзначили річницю Голодомору 1932-1333 років


Повернутись

Відтоді, як український народ піддався жорстокому Геноциду – Голодомору 1932-1933 років, минуло 85 років. Утім, навіть через десятки років українці не забувають страшні сторінки своєї історії, адже той біль, ті гіркі втрати забути неможливо.  

Зранку в суботу, 25 листопада ц.р., канівці зібралися біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що в районі Монастирок. Покладаючи пшеничні колоски до пам’ятного знаку, вони вшанували пам'ять українців, які загинули в ті тяжкі роки. Священики Володимир і Сергій провели урочистий молебень.

А ввечері, о 16-й годині, з нагоди 85-х роковин від  Голодомору 1932-1933 років на вулиці Київській відбувся традиційний мітинг-реквієм у рамках якого пам'ять тих, хто не вижив, присутні вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Окрім того, у міській бібліотеці ім.Т.Шевченка цього дня відбулась година-спогад «Страшна правда голодомору» та відкрилась книжкова виставка «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни».

Не оминули пам’ятну дату і школярі. Протягом усього тижня в навчальних закладах міста проходили тематичні  години-реквієми «Пам’яті свіча».

Фото: Вячеслав Вашкевич

  Друк статті