Були сусідами – стали партнерами: Канівська, Литвинецька і Ковалівська територіальні громади уклали Меморандум про співпрацю


Повернутись

Не пройшло й тижня від часу підписання спільного Меморандуму про співпрацю між Каневом і с.Яблунів Канівського району, як бажання укласти такий Меморандум з Каневом виявили й територіальні громади Литвинця й Ковалів.

Литвинецький сільський голова Галина Погребна повідомила, що серед селян було проведено опитування, і якщо спочатку люди були прихильниками об’єднання зі Степанецькою територіальною громадою, то цього разу вони різко змінили свою думку.

- Більшість висловилася однозначно – приєднуватися до Канева, - говорить голова села.

Урочисте підписання документу відбулося в понеділок, 27 лютого ц.р. в кабінеті міського голови. Очільник міста Ігор Ренькас і Литвинецький сільський голова Галина Погребна власними підписами засвідчили наміри спільно працювати задля розвитку територіальних громад.

За словами Г.Погребної, наразі в Литвинці і Ковалях проживає 1170 осіб. З них близько 150 - діти.

Відтепер Канівська, Литвинецька і Ковалівська територіальні громади будуть об’єднувати зусилля й розробляти спільні проекти, направлені на розвиток соціально-економічної інфраструктури громад, вести пошук джерел їх фінансування, докладати всіх можливих зусиль для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва та утворення в майбутньому Канівської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у м.Канів.

Об’єднання громад передбачає перелік заходів, спрямованих на розвиток соціально-економічної інфраструктури та культурного життя громади, які  будуть фінансуватися в рамках державної фінансової підтримки територіальних громад. Так, у Меморандумі зазначається збереження Литвинецької школи, дитячого садка, ФАПу, ремонт доріг м.Канів-с.Литвинець (протяжністю 850 м) та Литвинець-Ковалі (протяжністю 4 км), збільшення рейсів пасажирського автобусного сполучення «м.Канів – с.Литвинець», відновлення освітлення та встановлення нових ліхтарів на вулицях Литвинця й Ковалів.

- Ми не квапимось, а спокійно, поступово рухаємося в цьому напрямі, - говорить Канівський міський голова Ігор Ренькас. – Вірю, що ми на правильному шляху, і об’єднання територіальних громад із адміністративним центром у Каневі відбудеться.

  Друк статті