Сесія Канівської міської ради: про результати «Громадського бюджету-2017» та надання матеріальної допомоги


Повернутись

Хвилиною мовчання за загиблими під час Революції Гідності розпочалося ІІІ-є чергове засідання VI-ї сесії міської ради VII-го скликання, яке відбулося у четвер, 23 лютого ц.р.

В ході засідання депутати заслухали звіт постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, спорту та молодіжної політики. У депутатів було багато запитань до доповідача – голови постійної комісії, члена депутатського корпусу Миколи Козина. Зокрема, обранці цікавилися опаленням приміщення КП «Міський стадіон», поповненням лікувального обладнання Канівської ЦРЛ та спортивними заходами в місті впродовж 2017 року тощо.

Проголосували депутати за рішення «Про надання фінансової допомоги Лозицькому А.А.» – анестезіологу Канівської ЦРЛ було виділено 42 тис.грн. на придбання слухового апарату. Також було ухвалено рішення про надання матеріальної допомоги громадянам міста. Секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко відзначив, що раніше такого напливу заяв на отримання матеріальної допомоги не надходило. Загалом із депутатського фонду було виділено більше 35 тис.грн. на лікування для 25-ти жителів міста.

Затвердили депутати міськради й список присяжних Канівського міськрайонного суду, до якого, зокрема, ввійшли: Галушка Світлана Миколаївна, Варавка Володимир Анатолійович, Піддубний Сергій Романович, Мороз Олександр Віталійович, Тищенко Юлія Іванівна, Дяков Валерій Вікторович, Коваленко Тетяна Петрівна, Кузуб Світлана Іванівна, Мананкова Ірина Олександрівна, Вдовенко Вікторія Станіславівна.

 Зрештою, члени депутатського корпусу затвердили результати голосування по Громадському бюджету, чим визнали перемогу проекту «Сквер міст-побратимів» та мікро-проектів: «Сходи до школи», «Спортивне обладнання та інвентар ДНЗ №6 «Теремок», «Здорова дитина», «Спортивно-ігрове обладнання «Здорові діти-здорова нація»», «Щоб здоровим зростати-треба тіло гартувати», «Рости здоровим, малюк!». Нагадаємо, що загальний бюджет «Громадського бюджету-2017» складає 450 тис.грн.

Після тривалих «дебатів» депутати усе ж таки підтримали КП «Авто-Ріка» й проголосували за виділення для нього 200 тис.грн. для погашення заборгованості минулих років. Разом з тим, з метою зменшення податкового навантаження обранці запропонували встановити всім працівникам підприємства заробітну плату в розмірі мінімальної, провести оптимізацію штатного розпису та поділ земельної ділянки.

Відтепер громадяни Канева, які укладають контракт на проходження військової служби, отримуватимуть з бюджету міста так звані «підйомні» у розмірі 10 тис.грн. Програму, яка передбачає одноразову матеріальну допомогу контрактникам, ухвалили депутати на засіданні сесії.

Представники Канівського військкомату сподіваються, що таким чином вдасться мотивувати містян іти служити. Оскільки за останній час показники Канева і Черкаської області загалом в порівнянні з минулим роком суттєво знизилися. У цьому році від Канівського ОМВК до лав ЗСУ на контрактній основі долучилося 6 громадян, 4 з них – жителі Канева. У минулому році на контракт з міста й району було відправлено понад 100 осіб.

Разом з тим, значна частина питань, винесених у порядок денний, залишилася нерозглянутою. Так, затвердження програми розвитку туризму в м.Канів на 2017-2020 роки, питання присвоєння колишньому керівнику Канівської ГЕС Івану Синенку звання почесного громадянина міста, встановлення ставок єдиного податку на 2017 рік були зняті з порядку денного й перенесені на наступну сесію.

Зрештою, за відсутності кворуму, засідання сесії довелося зупинити. Продовження очікується у вівторок, 28 лютого ц.р.

  Друк статті