У Каневі до Дня захисника встановлено меморіальні таблички загиблих героїв


Повернутись

Напередодні відзначення Дня захисника України, у п’ятницю, 11 жовтня ц.р., у Каневі відбулося відкриття меморіальних табличок учасникам бойових дій Канівщини, які загинули в зоні проведення ООС/АТО.

Навесні цього року за ініціативи Канівської спілки учасників АТО «Нескорені» тут, у центрі міста, біля пам’ятного знаку захисникам України було висаджено дерева в пам'ять про загиблих канівських воїнів. Тепер біля кожного дерева встановлено іменну табличку з портретом героя.

Учасники АТО, військовослужбовці, школярі, представники громади, а також батьки і рідні загиблих зібралися у цей день, аби разом вшанувати їхню пам'ять.

Традиційно розпочався захід із заслуховування державного гімну України, адже для цих людей слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» – не просто рядки з пісні, а стан душі.

Заступник міського голови Наталія Матінова звернулася до батьків загиблих героїв та подякувала, що виховали своїх синів справжніми патріотами.

- Ми живемо в той час, коли пишеться сучасна історія країни, - наголосила Н.Матінова. - Вічна пам'ять цим хлопцям, імена яких закарбовані на цих табличках. Ми будемо молитися, щоб цей лік для Канівщини не продовжувався далі. Дякуємо військовим за ваш ратний подвиг і за те, що ви залишаєтеся активними і свідомими, пройшовши те горнило війни. Що допомагаєте нашим мешканцям та даєте приклад молоді - як бути справжніми патріотами України, як любити свою державу.

Присутні поклали квіти до меморіальних табличок та пам’ятного знаку захисникам України й хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто не повернувся додому. Спільно з отцем Володимиром канівці помолилися за душі спочилих.

Захід пройшов за ініціативи ГО «Нескорені» та підтримки виконавчого комітету Канівської міської ради і Канівської ГЕС.

  Друк статті