Перерахунок пенсій проводиться автоматизовано. Іти в управління Пенсійного фонду не потрібно


Повернутись

Після прийняття пенсійної реформи люди масово кинулися до управління Канівського об’єднаного Пенсійного фонду України цікавитися про свої пенсійні дорахування, утворюючи шалений ажіотаж. Про це повідомив начальник управління Олег Вербук в ході апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міста у п’ятницю, 20 жовтня ц.р.

- На кожного працівника щодня випадає до 60 відвідувачів, утворюються великі черги... Більшість людей прийшли просто запитати «а скільки мені дорахували?», але серед них змушені чекати своєї черги й ті, котрі прийшли оформлювати пенсію, - говорить керівник Канівського управління Пенсійного фонду. - Перерахунок пенсій проводиться. Все відбуваються автоматизовано за спеціальною формулою. Іти до нас для цього не потрібно.

Суми, на які зростуть пенсії різні. За словами начальника, надбавки коливаються від 100 гривень до півтори тисячі грн.

- Бувають випадки, що приходять дві жінки, які пропрацювали разом на одному підприємстві по 25 років і обурюються, що одній пенсія збільшилася на 500 грн., а іншій – тільки на 300. Сідаємо, починаємо розбиратися і з’ясовуємо, що все вірно, але в однієї були ще премії й надбавки, які і вплинули на суму пенсійного нарахування, - пояснює О.Вербук.

Разом з тим керівник зізнається, що багато питань із новоприйнятої пенсійної реформи ще залишилися без роз’яснень на рівні міністерства. Так, за його словами, імовірно, особам, які отримують пенсію державного службовця можуть запропонувати перейти на пенсію на загальних основах, оскільки тепер вона буде вища.

- Насамперед нам потрібен час. Пройде місяць-другий, система запрацює, працівники Пенсійного фонду самі розберуться у всіх нововведеннях і все стане на свої місця, - пояснив керівник Канівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

  Друк статті