Одного голосу забракло депутатам для утворення Канівської об’єднаної територіальної громади


Повернутись

Вже втретє на засідання сесії Канівської міської ради, яке проходило у четвер, 25 травня ц.р., виносився проект рішення про створення Канівської об'єднаної територіальної громади.

Так, депутати міської ради Юрій Гамалій і Іван Максим’юк наголошували, що ухвалення відповідного рішення та створення у перспективі Канівської ОТГ дозволить місту вирішити значну кількість земельних питань, зокрема, щодо міського кладовища та залучення до Канева потенційних інвесторів.

- Не голосувати за це рішення – злочин і на виборах канівці скажуть своє слово, - сказав І.Максим’юк.

Натомість представник депутатського корпусу Олег Калніболоцький зауважив, що наразі  у новостворених громад виникають проблеми із транспортом, створенням медичного закладу, поліції… Він запропонував зачекати й повернутися до цього питання через рік, зваживши всі «плюси» і «мінуси».  

На що депутат Володимир Коржов відреагував, що зволікаючи, ми доживемо до часів, що межі міста будемо встановлювати не ми, а об’єднані територіальні громади навколо Канева.

- В результаті наше місто не матиме території для розвитку, для інвестицій, - підкреслив В.Коржов.

- Проблем буде не менше, але відповідальність за це беремо ми всі разом, щоб наша громада розвивалася, - наголосив в.о. керуючого справами Володимр Святелик.

Відтак, питання було поставлено н голосування. Думки депутатів Канівської міської ради різнилися – одні підтримували ідею створення Канівської об’єднаної територіальної громади, інші - утримувалися. Зрештою, 14 депутатів утрималося, 17 проголосували «за». За браком лише одного голосу відповідне рішення прийняти таки не вдалося.

  Друк статті