Представники Канівського центру надання адміністративних послуг пройшли стажування у Вінниці


Повернутись

Протягом 13-16 березня ц.р. начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Канівської міської ради Олена Проняєва та адміністратор центру Тетяна Іванченко взяли участь в стажуванні для представників органів місцевого самоврядування в рамках проекту Волинського ресурсного центру «Зміцнення демократичної культури серед молодих депутатів України».

Тренінги проводились у м.Вінниця. Організатором стажування була громадська організація «Волинський ресурсний центр» за фінансової підтримки Демократичного фонду ООН.

Обмін досвідом щодо впровадження проектів у сфері розвитку громад, енергоефективності, підвищення якості надання адміністративних послуг відбувався під час візиту до ГО «Подільська агенція регіонального розвитку».

Учасники стажування відвідали ЦНАП Вінницької міської ради та ознайомились з методологією впровадження нових послуг та нових систем. Відвідали відділ оперативного реагування «Цілодобова варта». Ознайомилися з роботою КП «Інститут розвитку міста» щодо реалізації проектів, спрямованих на розвиток міста. Відвідали Северинівську об’єднану територіальну громаду. Северинівку в Україні називають енергоефективним селом. Представники громади поділились досвідом впровадження енергоефективних технологій та показали об’єкти, які опалюються за допомогою альтернативних джерел енергії.

Вивчення  системи поводження з відходами, встановлення на полігоні установки з вироблення газу відбулося під час екскурсії на Стандницьке сміттєзвалище та візиту в «Зелений офіс» щодо питань енергозбереження.

Підсумовуючи відвідані тренінги учасники стажування брали участь у круглому столі на тему: «Нове бачення розвитку громади в умовах децентралізації: виклики, можливості, потреби». Під час круглого столу обговорювалися можливості та ресурси, що отримують громади завдяки реформі децентралізації; стан децентралізації у Вінницькій області; секрети успіху діяльності  новоутворених об’єднаних громад та отримані результати.

Участь у стажуванні для представників органів місцевого самоврядування в рамках проекту Волинського ресурсного центру «Зміцнення демократичної культури серед молодих депутатів України» дала чітке бачення всіх проблем та перешкод, що заважають процесу об’єднання громад та розуміння того, що необхідно зробити найближчим часом, аби покращити систему управління громадами і підвищити якість надання адміністративних послуг.

  Друк статті