Канівці переймали досвід Фірзена в управлінні і роботі з молоддю: «Перші результати жителі Канева зможуть побачити вже зовсім скоро»


Повернутись

Канів і німецьке місто Фірзен поєднують міцні дружні стосунки уже 26 років. Утім, окрім дружби і постійної підтримки, вже другий рік ці міста-побратими співпрацюють за програмою Job Shadowing. Так, нещодавно - з 20 по 27 квітня ц.р. – з такої поїздки до Фірзена задля обміну досвіду повернулася делегація на чолі із Канівським міським головою Ігорем Ренькасом. Також до складу увійшли представники громадської організації «Разом» - Наталія Дехтяренко, Вікторія Подолянюк, Леся Шульга; спеціаліст відділу інвестицій та туризму Альона Коваленко; перекладач Яніна Шостик.

На сьогодні Job Shadowing - популярний за кордоном метод навчання персоналу. Його суть полягає в спогляданні за діями рівноправного за посадою працівника і вивчення особливостей його роботи. Ти немов стаєш «тінню» досвідченого спеціаліста і постійно перебуваючи поруч, дізнаєшся про особливості тієї чи іншої посади співробітників всіх рівнів організаційної ієрархії. Також маєш право обговорювати робочі моменти із всіма співробітниками.

Канівський міський голова Ігор Ренькас під час перебування у Фірзені, зокрема, вивчав структуру фінансування у країні, механізм призначення міських голів і всіх його заступників, безпосередньо саму роботу очільника Фірзена Сабіне Анемюллер.

- Висловлюємо велику подяку бургомістру міста Фірзен Сабіне Аннемюллер та її команді. Це надзвичайно привітна, відкрита жінка з гарним почуттям гумору, - зауважують члени делегації.

І.Ренькас взяв участь у засіданні ради, асоціації мерів міст, відвідав 14-у Фірзенську виставку реклами з нерухомості, місцевий завод що виготовляє шланги і надає робочі місця жителям міста, нову пожежну частину…

До речі, завдяки керівнику пожежної частини Франку Керсбауму наше місто отримало в 2016 році пожежний автомобіль. Також обговорювалися питання щодо стажування представників нашої пожежної частини в Німеччині тощо.

Окрім Фірзена канівці відвідали такі німецькі міста як Кьольн, Бон, Дюсельдорф…

- Супроводжували нас увесь час Даніель Круппа, Ерік Юргензен та Анне Кеніелз. Вони розповіли багато цікавого про німецьку програму для молоді і спорту, - діляться враженнями члени делегації. - Їхні підходи до роботи принципово відмінні від нашого. Цікавим було дізнатись про соціальні служби та людей, задіяних в цій сфері, тісну взаємодію між ними. Вразив інклюзивний дитячий садок, в якому діти вільно пересуваються всіма приміщеннями й самі обирають, чим займатись: майструвати, грати на музичних інструментах чи малювати тощо. Також дуже потішила велика кількість спортивних майданчиків. Футбольні поля, скейт-парки, памп-треки, баскетбольні майданчики, мотузкові парки вся ця інфраструктура створена для розвитку молоді і убезпечення її від хибного вибору. Усе побачене надзвичайно надихнуло нас на нові проекти.

Не залишився поза увагою канівців і склад гуманітарної допомоги спілки «Друзі Канева», де вже понад 25 років збираються подарунки для жителів нашого міста. Наразі керівником складу є Моххамад Фаругі.

- Це людина, робота якої вразила нас до сліз, адже він особисто перебирає кожну річ для відправки та підписує від руки кожен пакунок, - говорять дівчата з ГО «Разом» про роботу Моххамада Фаругі. - Дуже зворушливо було побачити серед великої кількості коробок швейну машинку для Волонтерського центру. Фаруг дуже переймався, чи вірно написав адресу цього центру.

Але все це, що наразі відбувається між Фірзеном і Каневом, ми насамперед  завдячуємо засновнику та керівнику організації «Друзі Канева», почесному громадянину міста Канева, другу багатьох жителів нашого міста Фріцу Майєсу і його дружині Зігрід Маєс, всім фірзенцям. До цього візиту ми навіть не здогадувались про обсяги їхньої допомоги. А це врятовані життя понад 80-ти маленьких канівців, що лікувались в Німеччині. Це надання постійної допомоги для нашого міста протягом 26-ти років. Разом з нами фірзенці увесь цей час дбають про всебічний розвиток нашого славетного Канева.

- Ми летіли до Фірзена з місією налагодити зв'язки для подальших спільних культурних проектів, - зізнаються члени ГО «Разом». - Перші результати жителі Канева зможуть побачити вже зовсім скоро. Утім, є ряд і довгострокових проектів, на реалізацію яких ми дуже сподіваємось.

Очільники міст-партнерів Ігор Ренькас і Сабіне Анемюллер на прощання домовились продовжувати налагоджену співпрацю і підтримувати створені стосунки між Каневом й Фірзеном.

  Друк статті