Концерт Злати Огнєвіч, фестиваль вареників та феєричне фаєр-шоу: Канів відзначив своє 940-річчя. ФОТО


Повернутись

Святкування з нагоди ювілейної дати проходило цими вихідними –15-16 вересня ц.р.

Зранку в суботу, 15 вересня ц.р., всі стежки і дороги міста вели до набережної р.Дніпро. Тут на канівців та гостей міста чекали численні розваги: концерти за участі дитячих творчих колективів, виставки, фото-зони та місця для відкриття своїх творчих здібностей і нових талантів. Свої здобутки та напрацювання презентували містянам навчальні та позашкільні заклади, бібліотеки, місцеві підприємства, музеї та народні умільці.  

На площі ім. Героїв Майдану натомість зібралися прихильники спорту та танців. Тут, на титульному рингу СК «Спарта», вихованці клубу влаштували показові бої, а хореографічні колективи міста демонстрували свої досягнення.

Ближче до обіду люд гуртувався поблизу кіноконцертного майданчика ім.Ю.Іллєнка, де, власне, проходив фестиваль вареників. Чи вміють канівські ґаздині готувати українську народну страву перевіряли почесні судді, а брали участь у конкурсі такі команди: філія «Канівська ГЕС» ПрАТ Укргідроенерго, Канівське вище професійне училище, Канівський коледж культури і мистецтв, «Господині Канева» (танцювальний клуб «Тим, кому за…»), Ліплявська сільська рада ОТГ, Канівський міськрайонний осередок «Радикальної партії Олега Ляшка». І вареники, і свято вдалося на славу. Усі команди-учасники були відзначені почесними дипломами та подарунками.

Увечері ж своїми акробатичними трюками та захопливими номерами глядачів вражали вихованці спортивного клубу «Івазар».  

Привітати жителів Канева із 940-ю річницею від заснування міста приїхало багато поважних гостей. Це насамперед наші друзі із міст-побратимів, зокрема, міст Виру (Естонія), Члухів (Польща), Кобрин (Білорусь), Фірзен (Німеччина), а також Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Від імені міського голови до канівців звернувся в.о. керуючого справами виконавчого комітету Володимир Святелик.  

Не обійшлося й без вручення почесних нагород. Так, за підсумками проведених в Каневі громадських слухань та сесії міської ради, в урочистій атмосфері відомий у всьому світі художник Іван Марчук отримав нагрудний знак та посвідчення про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Канів», а президент Фонду гуманітарного розвитку України Наталія Заболотна та радник міського голови Микола Москалець отримали почесні відзнаки Канівського міського голови «За заслуги перед містом Канів».

Користуючись нагодою, Н.Заболотна передала місту сертифікат на 100 тисяч гривень, зібраних в ході проведення фестивалю «Доба Шевченка», що відбувся в липні ц.р. в рамках економічно-гуманітарного форуму Ukrainian.ID, на завершення будівництва будинку культури в Каневі.

Дарували свято канівцям як місцеві солісти Євген Литвин, Людмила Салтикова, Марина Кузьмак, Ярослава Котляр, так і запрошена українська популярна співачка Злата Огнєвіч.

По завершенню заходу на жителів міста чекав сюрприз – феєричне фаєр-шоу, яке запалило усю площу вогнями та любов’ю до рідного міста.

Насамкінець для молоді було влаштовано святкову дискотеку. А в неділю, 16 вересня ц.р., біля фонтану на набережній Дніпра духовий оркестр Канівського коледжу культури і мистецтв подарував жителям міста свято Її величності - музики.

  Друк статті