Фільм про Канів транслюватимуть на всеукраїнських телеканалах


Повернутись

У вівторок, 26 грудня ц.р., до нашого міста завітав український політик, політолог, історик, громадський діяч і просто друг Канева Микола Томенко. У залі засідань будинку рад він презентував повну версію фільму про Канів, що був знятий в рамках проекту «7 чудес України: історичні міста і містечка».

Нагадаємо, Канів увійшов до десятки міст-переможців акції «7 чудес України: історичні міста і містечка», запровадженої фондом «Рідна країна». Про них, зокрема,  Бердянськ (Запорізька обл.), Білу Церкву (Київська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Диканьку (Полтавська обл.), Ніжин (Чернігівська обл.), Хуст (Закарпатська обл.), Бердичів (Житомирська обл.), Жовкву (Львівська обл.), Теребовлю (Тернопільська обл.) і, звісно, Канів (Черкаська обл.), було знято невеликі пізнавальні фільми, тривалістю до 20 хвилин.

Канів – перше місто, в якому відбулася офіційна презентація повного метру стрічки. Допіру на телебачення в мережах інтернету можна було переглянути лише скорочений варіант. Першими глядачами фільму про рідне місто стали місцеві історики, краєзнавці, які долучалися до створення роботи, представники громади Канева, школярі.

- Першими фільм про рідне місто має побачити його громада, - повідомив М.Томенко в ході презентації фільму. – Разом з тим вже є домовленість із 7-ма українськими телеканалами, які погодились впродовж року транслювати ці фільми, тобто увесь цей час на телебаченні країни відбуватиметься промоція і пропагування Канева.   

Переглянувши стрічку, глядачі оплесками висловили свою вдячність організатору проекту.

- Оскільки фільм насамперед створювався саме для трансляції на телебаченні, то ми були дещо обмежені у часі, і лише привідкрили завісу глядачам про Канів в епоху козацтва, дохристиянську добу та Канів Шевченковий, - сказав М.Томенко. – Але ці теми можна розкривати й розкривати.  

Сам історик та громадський діяч також не збирається зупинятися на досягнутому, а планує продовжувати свою роботу на Канівщині.

Вже влітку хочу разом із студентами попрацювати в Трахтемирові (Канівський район). Дослідити козацький цвинтар, оглянувши кожен хрест, кожен напис на ньому, а також впорядкувати кладовище - це наша історична і просто людська місія, - підсумував М.Томенко.

 

  Друк статті