Питання підвищення вартості проїзду в міському транспорті знову розглядатиметься на виконкомі


Повернутись

10 липня ц.р. до виконавчого комітету Канівської міської ради надійшов лист від місцевого автоперевізника ТОВ «М+М», в якому знову йдеться про підвищення вартості проїзду в міському транспорті до 4-х грн.

Нагадаємо, питання підвищення тарифів вже двічі розглядалося на засіданнях виконавчого комітету навесні ц.р.

Так, ще в березні директор ТОВ «М+М», Євген Маланчев ініціював перегляд вартості діючих тарифів, оскільки ціна на пальне суттєво зросла (більше ніж на 10%). Також зросли заробітна плата, витрати на комунальні послуги тощо. Утім, вивчивши питання, заслухавши всі «за» і «проти», на засіданні, що відбулося 31 травня ц.р. члени виконкому вирішили залишити вартість проїзду в розмірі 3,50 грн. А щоб полегшити підприємству фінансове становище, ухвалили рішення виключити з переліку пільговиків, що мають право на безкоштовний проїзд, осіб, які є інвалідами ІІІ групи, оскільки це була місцева ініціатива, а за чинним законодавством представники цієї категорії туди не входять. У Каневі ІІІ-ю групу інвалідності мають 485 осіб.

Міський голова Ігор Ренькас попросив автоперевізників почекати бодай до жовтня ц.р., коли пройде обіцяне підвищення пенсійних нарахувань, і вже потому виконком перегляне тарифи на проїзд.

Однак, наразі ТОВ «М+М» знову звертається з листом до виконавчого комітету з пропозицією встановити тариф за проїзд у розмірі 4 грн.

«В даний Розрахунок тарифу на перевезення пасажирів в автобусах на міських маршрутах загального користування в м.Каневі на 2017 рік не було включено розрахунок витрат на оновлення рухомого складу. Також в даний розрахунок закладена мінімальна заробітна плата за місяць 3200 грн., на дану заробітну плату відмовляються працювати водії підприємства, тільки за останні два місяці в пошуках кращого заробітку звільнилося з підприємства вісім водіїв», - мотивує причину підвищення директор підприємства  Є.Маланчев.

Усі необхідні підстави для підвищення вартості проїзду в міському транспорті до 4-х грн. в підприємства є. Тому найвірогідніше, що на одному з найближчих засідань виконавчого комітету Канівської міської ради це питання розглянеться знову.

  Друк статті