Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії в бюджетній сфері міста Канів


Повернутись

М І С Ь К И Й    Г О Л О В А 
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я 
від 11.11.2016 № 336-р 
Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії в бюджетній сфері міста Канів 

З метою забезпечення скорочення споживання електричної енергії бюджетними установами та закладами, що утримуються за кошти міського бюджету, комунальними підприємствами міста Канів, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 16  жовтня  2008 р. № 1337-р «Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії бюджетними установами», керуючись пунктом 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 

  1. Керівникам комунальних підприємств міста Канів, установ та закладів, які утримуються за кошти міського бюджету забезпечити обов’язкову закупівлю енергоефективних освітлювальних приладів, після повного використання раніше закуплених освітлювальних приладів з врахуванням наступних вимог:
    • клас енергоефективності освітлювальних приладів не нижче класу «А+», який визначається відповідно до Технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 340 від м27.05.2015 року;
    • санітарних вимог освітлення відповідних приміщень згідно з ДСТУ ГОСТ ISO 8995:2003 «Принципи здорової ергономіки. Освітлення робочих систем усередині приміщень»;
    • характеристик щодо мінімальних вимог до світлодіодних світлотехнічних пристроїв та електричних ламп, що використовуються в мережах змінного струму з метою освітлення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 992 від 15.10.2012 року.
  2. Задля скорочення витрат бюджету, пов’язаних з використанням енергоресурсів, забезпечити проведення заходів з поліпшення енергоефективності:
    • При розробці робочих проектів реконструкції, модернізації, капітального ремонту обов’язково впроваджувати технічні рішення щодо скорочення енерговитрат;
    • При здійсненні будівельних робіт, капітальних ремонтів забезпечити використання матеріалів та технологій, які дозволяють максимально скоротити теплові витрати в будівлях.
  3. Начальнику відділу з питань ЖКГ, транспорту та зв’язку управління економічного розвитку та начальнику фінансового управління забезпечити постійний контроль витрат бюджетних коштів, що передбачені на капітальний/поточний ремонт будівель, систем освітлення, закупівлю обладнання, в т.ч. освітлювальних приладів на предмет відповідності вимогам цього розпорядження.
  4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на виконуючого обов’язки керуючого справами Святелика В.І. 

Міський голова  І.О. Ренькас 

Балан

  Друк статті