Чи енергоефективні лампи у вас вдома – підкаже інформаційний бокс


Повернутись

Каневу подарували інформаційний бокс, який дозволяє визначити наскільки енергоефективним є освітлення у домівці. Аби отримати відповідь, потрібно ввести інформацію про квартиру або будинок:  обрати кількість кімнат, натиснути на тип приміщення, потім ввести його площу та висоту стелі, середню тривалість роботи ламп на день у літній та зимовий періоди, вказати тип ламп, їхню кількість, сумарну потужність та вартість. Все це система обробляє та видає відповідь-рекомендацію. Її можна переслати собі на електронну пошту  –  бокс підключений до Інтернету.

- Якщо людина скористається цим боксом, то вона, по-перше, зменшить свої платежі за електроенергію, по-друге, якість освітлення в помешканнях людини буде відповідати санітарним нормам, – пояснив головний спеціаліст відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності (енергоменеджер) Дмитро Балан.

 Цей бокс – подарунок для міста від програми «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення», яку фінансує ПРООН та глобальний екологічний фонд.  Чому Каневу зробили такий подарунок?

Міський голова Ігор Ренькас  відгукнувся на ініціативу проекту, було видано розпорядження, яке забороняє закупівлю в бюджетній сфері ламп класу нижче А+. У зв’язку з завершенням проекту було прийнято рішення направити в ті міста, які прийняли розпорядження щодо заборони закупівель неефективних ламп, інформаційних кіосків, які дозволили б працювати не тільки з бюджетною сферою, а й з населенням. Такі бокси отримали ще біля 20 міст в Україні.

Інформаційний бокс знаходиться за адресою: вул.Шевченка,49 на ІІ поверсі в приміщенні Центру надання адміністративних послуг.

  Друк статті