Нормативно-правова база Громадський бюджет - 2022


Повернутись

У нас вже вкотре реалізовуватиметься проєкт взаємодії влади та громадськості в бюджетному процесі – Громадський бюджет! Цього року окрім Канева участь прийматимуть й села всієї нашої громади.

Отож, активні, креативні та прогресивні! Маєте ідею, як покращити нашу громаду? Подайте проєкт Громадського бюджету 2022! Скористайтеся інструментом, завдяки якому зможете взяти участь у розподілі бюджетних коштів та власноруч зробити рідне місто та село кращими.

Для цього потрібно описати свою ідею в проєкті, зібрати не менше 10 підписів на його підтримку, залучити на свою підтримку якнайбільшу кількість канівців та отримати перемогу в голосуванні.

Подати проєкт та проголосувати онлайн за громадський бюджет Канівської міської територіальної громади можливо за допомогою платформи електронної демократії «Громадський бюджет» за посиланням: https://budget.e-dem.ua/7110300000

Нагадуємо, що проєкти не повинні бути фрагментарними, а мають бути інфраструктурними, доповнювати загальний вигляд вулиці, двору чи парку, відповідати основним засадам та концепціям, розвитку населеного пункту.

Цього року 900 тис. грн з місцевого бюджету буде спрямовано на реалізацію кращих пропозицій, які оберете ви самі, в тому числі на проєкти – 500 тис.грн., на міські мікропроєкти – 300 тис.грн., на сільські мікропроекти – 100 тис. грн.;

  • максимальний бюджет проєкту – 500 тис.грн.;

  • максимальний бюджет міського мікропроекту – 100 тис. грн.;

  • максимальний бюджет сільського мікропроекту – 100 тис.грн.;

Увага! Важливо!

- назва проєкту має відображати його зміст;

- проєкт має відповідати стратегічним цілям і пріоритетам розвитку населених пунктів;

- повинен відповідати принципу загальної доступності до жителів населених пунктів;

- реалізовані проєкти після їх завершення стають власністю територіальної громади.

Прийматимуть Ваші пропозиції: з 27 серпня по 17 вересня ц.р. включно.

Голосування за проєкти відбуватиметься: на початку жовтня 2021 р.

Реалізація проєктів переможців: 01.01.2022 р. - 31.12.2022 р.

Голосування за проєкти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету Канівської міської територіальної громади проводитиметься шляхом як електронного голосування, так і заповненням паперового бланка для голосування у пунктах прийому голосів.

Одна особа зможе проголосувати не більше одного разу за 1 проєкт, за 1 міський мікропроєкт та за 1 сільський мікропроєкт.

Довідки за телефоном:  (04736) 3-22-51.

Долучайтеся до розвитку Канівської міської територіальної громади!

Посидання на сторінку Громадський бюджет м.Канів у фейсбук: https://www.facebook.com/groups/Public.project.Kaniv 

Положення про Громадський бюджет

Форма проекту

Комісія з питань Громадського бюджету

  Друк статті