У Каневі планують реконструювати сквер пам’яті героїв Чорнобиля


Повернутись

У п’ятницю, 28 січня ц.р., у кабінеті міського голови Ігоря Ренькаса відбулася зустріч із проектантами щодо реконструкції скверу з улаштуванням пам’ятного знаку на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС в місті Каневі.

Як зазначили головний архітектор Юрій Чеберяк та автор Богдан Чеберяк, ідея самого проєкту полягає в тому, щоб відтворити момент аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, жахливу картину розрухи, вибухову хвилю та власне самий атом.

Нагадаємо, що ліквідатори чорнобильської аварії з Канівської громади вже давно ініціювали проведення реконструкції скверу та встановлення нового пам’ятного знаку.

Загалом було розроблено три проєкти стели. Найбільшої підтримки отримав саме проєкт із атомом. Відповідно до нього заплановано встановлення нової стели висотою більше 5 м, укладення нового покриття на пішохідній зоні, встановлення лав, урн та зовнішнього освітлення. Також буде збережено старий пам’ятний знак героям Чорнобиля, адже він є одним із перших, який було встановлено в Україні.

До слова, що проектно-кошторисну документацію для реконструкції скверу з улаштуванням більш величного знаку в пам’ять про подію на Чорнобильській АЕС, було розроблено за підтримки народного депутата Віталія Войцехівського. Наразі вирішується питання фінансування реконструкції скверу.

  Друк статті