На виконкомі заслухали звіт про хід виконання програми економічного і соціального розвитку Канівської громади за перше півріччя 2023 року


Повернутись

У середу, 16 серпня ц.р., на черговому засіданні виконавчого комітету було ухвалено рішення «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Канівської міської територіальноїгромади на 2022-2024 роки за перше півріччя 2023 року».

Зауважимо, у першому півріччі 2023 року Канівська міська територіальна громада (МТГ) продовжувала свою роботу в умовах ведення повномасштабних військових дій на території нашої держави, в умовах відсутності затвердженого бюджету громади. Відтак, Канівська МТГ працює з урахуванням тимчасового розпису бюджету і намагань адаптуватися до всіх пов’язаних з цим ризиків.

Протягом півріччя вже другого року повномасштабної війни всі зусилля продовжували спрямовувати на забезпечення життєдіяльності громади. Всі служби, підрозділи, організації продовжували свою роботу в режимі воєнного часу, та, по мірі можливості, спрямовували зусилля на реалізацію заходів, закладених в їх цільових програмах, положеннях, передбачених функціональними обов’язками і закладеними в Програму економічного і соціального розвитку Канівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

– Показники бюджету, попри те, що ми працюємо за тимчасовим розписом, значно покращилися від попереднього року, коли була повна невизначеність і це свідчить про те, що громада не втрачає свій потенціал, налагоджуються нові стосунки, відпрацьовуються логістичні зв’язки, знаходяться нові механізми підтримки і розвитку бізнесу, громади. – наголосила начальник управління економічного розвитку Тетяна Наливайко. – Так, за перше півріччя 2023 року до міського бюджету мобілізовано 184,2 млнгрн надходжень, що на 32% більше, ніж торік. При цьому, власні та закріплені надходження до бюджету зросли на 34,5% за рахунок збільшення на 38,2% податку на доходи фізичних осіб, які складають майже 68% цих надходжень. Видатки склали 137,8 млнгрн, а це на 4,4% більше, ніж торік. Сума субвенцій та трансфертів також зросла від попереднього року на 2% і складала 36,4млнгрн.

Також вона додала, що ключові бюджетоутворюючі підприємства міста продовжують свою роботу, тож Канівській МТГ поки що вдається зберегти виробничий та трудовий потенціал попри складнощі війни.

Більш детально з рішенням «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Канівської міської територіальноїгромади на 2022-2024 роки за перше півріччя  2023 року» можна ознайомитися за посиланням - http://kaniv-rada.gov.ua/u/230821/221.doc.

  Друк статті