У Каневі відбувся другий діалог на тему культурного розмаїття


Повернутись

У понеділок, 17 липня ц.р., у Каневі пройшов другий діалог на тему «Культурне розмаїття: обговорення наявної культурної спадщини у громаді, способів її підтримки та збереження: роль ВПО». Загалом у заході взяли участь представники виконавчого комітету Канівської міської ради, культурологи, священик Сергій, місцеві активісти та внутрішньо переміщені особи.

Говорили про наявну культурну спадщину. Зокрема, досліджували розвиток Канева в різних періодах: Канів історичний, Канів козацький, Канів промисловий, Канів – Шевченківський край, Канів мистецький.

Як зазначив викладач Канівського фахового коледжу культури і мистецтв, культуролог Василь Тулін, Канів – це багатогранна історія з неймовірною кількістю культурних пам’яток, про які неодмінно потрібно розповідати. Адже у Канівській громаді, окрім могили видатного поета та художника Тараса Шевченка, є ще багато історичної спадщини. Слід додати, що в діалозі активну участь брав священик Сергій який присутнім розповів про духовну історію нашого краю, яку важливо знати і відчувати.

По завершенню діалогу учасники дійшли до того, що у громаді потрібно більше звертати увагу на різноманітність наявної культурної спадщини.

Висловлюємо щиру вдячність модераторці заходу Любов Ропало за професійність та всім учасникам заходу за небайдужість до життя громади.

Нагадаємо, цей захід було організовано в межах проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», який реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

  Друк статті