Працівники управління економічного розвитку взяли участь у Форумі «Громадський бюджет.Перезавантаження»


Повернутись

У п’ятницю, 2 червня ц.р., у Києві відбувся Форум «Громадський бюджет. Перезавантаження». Його учасниками стали 65 представників з різних громад України, серед них були і працівники управління  економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради - Наталія Сліпко та Наталія Хоміцька. Вони завітали до столиці задля обговорення перезапуску одного з найбільш ефективних інструментів громадської участі.

Нагадаємо, через початок великої війни реалізацію громадського бюджету було призупинено. Тому в 2022 році в громадах України провели лише 13 курсів громадського бюджету. Для порівняння – роком раніше їх було 134, включно з 12 конкурсами шкільного громадського бюджету. Нині громади адаптуються до сучасних умов – уже 40 осередків готові продовжити впровадження інструменту на місцях.

У межах Форуму учасники презентували найкращі практики громадського бюджету та шкільного громадського бюджету, а також обговорили головні виклики на шляху до їхнього рестарту.

Громадський бюджет змінює мислення та будує міцне громадянське суспільство. Уже зовсім скоро українці зможуть знову долучитися до зміно творення на місцях.

Форум було проведено в межах швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

За інформацією управління  економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради.

  Друк статті