Золотоніське відділення нефрології та діалізу отримало від Канева телевізор


Повернутись

У четвер, 6 квітня ц.р., Канівський міський голова Ігор Ренькас із робочим візитом відвідав сусіднє місто Золотоношу, а саме відділення нефрології та діалізу – це філія Черкаської обласної лікарні, відкрита в Золотоноші у серпні минулого року.   

Як повідомила завідуюча відділенням Юлія Гончаренко, тут є три зали, де встановлено по чотири апарати для проведення хворим із нирковою недостатністю процедури гемодіафільтрації.

- Апаратура новітнього зразка німецького виробництва фірми «Фрезеніус», - повідомила Ю.Гончаренко.  - На сьогодні у відділенні діалізу обслуговується 26 пацієнтів – це люди з Драбівського, Золотоніського районів, міст Золотоноша, Чорнобай і Канів. З Канева - 4 пацієнта. Раніше для проходження життєво необхідної процедури вони їздили в Черкаси. Тепер мають можливість обслуговуватися ближче. Разом з тим в обласній лікарні центр діалізу залишився. Також подібні центри на Черкащині працюють ще у місті Звенигородка і Умань.

Щоб забезпечити функцію нирок за допомогою «штучної нирки» хворі змушені приїжджати на сеанс гемодіафільтрації тричі на тиждень. Триває кожен більше 4 годин. Щоб час для пацієнтів під час проведення процедури тягнувся не так довго в одному залі був встановлений телевізор. Канівський міський голова І.Ренькас також приїхав з подарунком - привіз ще один телевізор (спонсор – місцева торгівельна марка «Сатурн»), який буде встановлений в іншому залі.

- На жаль, останнім часом тенденція хворих на ниркову недостатність збільшується, - зауважив головний лікар Золотоніської центральної районної лікарні Сергій Приймак. – Їм подібна процедура проводиться пожиттєво.

Також, користуючись нагодою, Ігор Ренькас відвідав Золотоніську ЦРЛ. Головний лікар С.Приймак провів екскурсію й показав нещодавно відремонтовані відділення, зокрема, діагностичне, терапевтичне, трансфузіології та інші.

Приміщення Золотоніської лікарні оновлюється повністю – від стін до медичного обладнання та меблів. Прикметно, що кошти на проведення робіт виділені з бюджету Золотоніської районної державної адміністрації та районної ради.

Оновився і вестибюль закладу охорони здоров’я. Окрім того, в рамках реалізації пілотного проекту із впровадження інформаційних технологій тут встановлено три термінали, які найближчим часом запрацюють. За допомогою них можна буде оплатити платні послуги, наприклад, зубопротезування, записатися на прийом до лікаря, поскаржитися на роботу закладу тощо.

 - Відвідавши Золотоніську центральну районну лікарню, я був позитивно вражений від заданого рівня. Все по-європейськи: сучасно, стильно. Нам треба брати приклад. Щоб і в нашій лікарні була комфортно як пацієнтам, так і лікарям. Свого часу ми розпочали відповідну роботу. Так, дитяче відділення після проведеного ремонту у нас, дійсно, гарне. Відтак, зупинятися на цьому не варто. Треба продовжувати, - підсумував Ігор Ренькас.

  Друк статті