Канів отримав ліки для хворих на цукровий діабет від благодійного фонду «Фармварта»


Повернутись

У вівторок, 21 березня ц.р., в рамках проекту «Стоп Діабет!» до Канева завітали представники благодійного фонду «Фармварта» на чолі із засновником Денисом Шевченком.

На зустрічі були присутні Канівський міський голова Ігор Ренькас, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Володимир Святелик, депутат Канівської міської ради Галина Каретнікова, заступник головного лікаря Сергій Назаренко, ендокринолог Канівської ЦРЛ Юрій Колінько, представник територіального центру Лідія Литвин та інші.

Із благодійним фондом «Фармварта» Канів співпрацює уже більше півроку. Так, за 7 місяців наше місто отримало від фонду безкоштовно лікарських препаратів на суму близько 4 млн. грн. Цього разу засновник фонду Денис Шевченко приїхав також не з порожніми руками – привіз другу партію медикаментів для хворих на цукровий діабет.

- За вартістю виробника тут ліків на суму 41 тис.грн. В аптеках ці ж препарати коштуватимуть усі 70 тис.грн., - розповідає Д.Шевченко. – Кількість препаратів обмежена, адже бажаючих взяти участь у проекті «Стоп Діабет!» багато. Наразі ми співпрацюємо із 127 лікувально-профільними закладами країни, які отримують від нас ліки. Утім, Канів був серед перших міст, з якими ми почали співпрацювати. До вас ми завжди їдемо з великим задоволенням. Приємно, коли влада зацікавлена і працює для людей, тому ми завжди знаходимо можливість виділити партію ліків й для Канева.

Серед отриманих медикаментів - усесвітньо відомий цукрознижуючий препарат «Метфогама» (30 упаковок) і «Тіогама» (20 упаковок).

Лікар-ендокринолог Канівської ЦРЛ Ю.Колінько повідомив, що на сьогодні в канівській лікарні з діагнозом цукровий діабет перебуває на обліку 1600 пацієнтів.

У зв’язку з тим, що кількість препаратів обмежена, на засіданні комісії було прийнято рішення, що ліки відпускатимуться за рецептами від лікаря-ендокринолога і розповсюджуватимуться, як і було раніше, через територіальний центр управління соцзахисту. Відпуск ліків розпочнеться в п’ятницю, 24 березня ц.р.

Міський голова Ігор Ренькас подякував представникам фонду за підтримку. Ті ж у свою чергу пообіцяли, що співпраця продовжуватиметься і канівці й надалі матимуть змогу отримувати безкоштовні ліки.

  Друк статті