Літня оздоровча кампанія 2016 року на фінішній прямій


Повернутись

Одним з найважливіших завдань держави в забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок.

Керуючись Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» (зі змінами та доповненнями), на виконання міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки від 24.03.2016 № 2–129, у м. Каневі проведено роботу з організації оздоровлення та відпочинку дітей.

За кошти міського бюджету організована робота пришкільних відпочинкових таборів з денним перебуванням.

У 5 пришкільних відпочинкових таборах з денним перебуванням та оздоровчому таборі при санаторній І-ІІІ ступенів школі–інтернаті відпочило та оздоровилося 773 дитини. Насамперед це діти пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих у районі проведення АТО, діти учасників бойових дій, діти внутрішньо переміщених осіб, діти-інваліди, діти із багатодітних та малозабезпечених, діти, які перебувають на диспансерному обліку, талановиті та обдаровані діти.

Всі табори цього року працювали за напрямком роботи – національно-патріотичного виховання, а з метою популяризації іноземних мов серед школярів міста, було відкрито мовні загони на базі кожного відпочинкового табору з денним перебуванням.

З метою національно-патріотичного виховання дітей та молоді протягом літа працює козацький військово-спортивний табір (організатор - Спіжовий Василь Миколайович, отаман Канівського полку Міжнародної ГО Міжнародного союзу козацтва за участю волонтерів та бійців АТО. Проведено 4 зміни.

За кошти обласного бюджету:

За путівками центру первинної медико-санітарної допомоги направлено на оздоровлення  – 55 дітей, з них:

- до обласних санаторіїв - 46 дітей: «Городище» - 6, «Сосновий бір» - 24, «Пролісок» - 5, «Руська поляна» – 11.

- до республіканських санаторіїв - 9 дітей: «Бердянський» - 2, «Джерело» - 2, «Затока» - 2,  ім. Чкалова – 3.

За путівками управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації 16 дітей до оздоровчого центру «Чайка» (Одеська обл.., смт.Сергіївка), з них:

- 5 дітей, позбавлених батьківського піклування;

- 10 дітей учасників бойових дій;

- 1 талановита та обдарована дитина, переможець обласного чемпіонату з волейболу;

За кошти державного бюджету:

- до санаторію «Городище» за путівками Дитячого Фонду України – 16 дітей;

- до Українського Дитячого Центру «Молода гвардія» (м. Одеса) направлено на оздоровлення 8 дітей пільгових категорій, з них:

- 3 дитини, один із батьків якої загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО;

- 2 дитини з малозабезпеченої сім’ї;  

- 2 дитини з багатодітної малозабезпеченої сім’ї;  

- 1 дитина з багатодітної сім’ї;  

До Міжнародного дитячого центру «Артек» Пуща-Водиця (Київська область) державою було виділено лише три платні путівки. Направлено три дитини:

- за 20% вартості путівки – дитину, позбавлену батьківського піклування;

- за 30% вартості путівки – талановиту та обдаровану дитину, переможця обласного чемпіонату з дзюдо;

- за 50% вартості путівки – талановиту та обдаровану дитину, переможця міського турніру з боксу;

Не дивлячись на надзвичайно малу кількість путівок на оздоровлення та відпочинок, структурні підрозділи виконавчого комітету, працівники підприємств, установ, організацій міста та батьки тісно співпрацюють, тому оздоровча кампанія проходить злагоджено і організовано.

Начальник відділ у справах сім’ї, молоді та спорту
Л.І.Лебедєва
  Друк статті