16 червня 2020 року відбулось засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі


Повернутись

У ході Координаційної ради підведені підсумки роботи за І півріччя 2020 року, розглянуто ситуацію з протидії домашньому насильству в місті в період карантину, запобігання та протидію булінгу в закладах освіти, про надання соціальних послуг сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі особам, які постраждали від домашнього насильства.

За перше  півріччя 2020 року кількість осіб, які здійснили домашнє насильство у порівнянні з 2019 роком збільшилась вдвоє. Це можна пояснити через впровадження карантинних обмежень для боротьби з пандемією коронавірусу і тривале перебування в самоізоляції та стресових умовах.

Під час засідання члени Координаційної ради висловили свої пропозиції стосовно шляхів активізації подальшої спільної діяльності з метою більш ефективної протидії домашньому насильству. За результатами обговорення було прийнято відповідні рішення.

 

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту

Лариса ЛЕБЕДЄВА

  Друк статті