Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього


Повернутись

Міжнародна організація праці спільно з Державною службою України з питань праці  розробила пілотний проект щодо виявлення незадекларованої праці. Мета цього проекту полягає в тому, щоб  побороти це явище, а також проаналізувати та визначити  причини незадекларованої праці

Черкащина відібрана у числі чотирьох областей України для реалізації пілотного проекту Міжнародної організації праці, де проводитимуться  інспекційні відвідування підприємств з метою виявлення фактів незадекларованої праці. Кампанія має проводитися ще у Львівській, Одеській та Херсонській областях.

В рамках цього пілотного проекту відбудеться  опитування роботодавців та громадян,  масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота та інспекційні відвідування під час яких фіксуватимуть  випадки незадекларованої праці.

У Черкаській області найбільший відсоток "нелегалів", за статистичними даними, виявили саме у сфері сільського господарства та торгівлі. Інші області увагу приділяють своїм "слабким" місцям.

 Протягом двох місяців фахівці Держпраці відвідуватимуть всі підприємства сільського господарства та заклади торгівлі без попереджень. Мета їх візиту – інформувати керівників про розмір штрафних санкцій за виявлені факти «тіньової» зайнятості. Потім підприємства інспектуватимуть до вересня.  

Інспекційні відвідування відбуватимуться відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017.  № 295, що набув чинності 16.05.2017.

Управління Держпраці у Черкаській області нагадує, що з повідомленнями про порушення вимог законодавства про працю можна звертатися до відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів за номером телефону: (0472) 33-69-70. Адреса Управління Держпраці у Черкаській області: 18000, Черкаська обл., м. Черкаси б-р Шевченка 205, 3 поверх. [email protected]

 

Поінформували:  головний державний інспектор Л.І.Корякіна
                                  головний  спеціаліст з питань праці міськвиконкому  Т.А.Зоць
  Друк статті