Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань  у житті кожної  людини.  З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Тому особливо важливим  є набуття учнями адекватних знань про певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.

Саме з метою інформаційної обізнаності за ініціативи Канівського міськрайонного центру зайнятості на базі підприємства ТОВ «Канівський механічний завод» 8 вересня 2016 року було проведено професіографічну екскурсію для учнів Канівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат   І-ІІІ ступенів. Директор підприємства Микола Рахуба розповів присутнім про історію створення підприємства, ознайомив присутніх з виробничим процесом виготовлення котлів на твердому паливі. Учням презентовано ряд робітничих професій, а саме: токар,  верстатник широкого профілю, фрезерувальник, різальник металу, газоелектрозварник, слюсар механоскладальних робіт, маляр. Фахівець з профорієнтації Лариса Тулумбасова повідомила, в яких навчальних закладах можна здобути вищевказані професії.

Професіографічна екскурсія  пройшла дуже цікаво та інформативно. Всі присутні отримали вичерпні відповіді на питання та подякували роботодавцю за приділену увагу.

Інформація Канівського міськрайонного центру зайнятості
  Друк статті