У сучасних умовах професійна орієнтація населення, зокрема, шкільної молоді, є одним із головних напрямків державної політики зайнятості. У зв’язку з цим профорієнтаційна робота розгортається у принципово новому форматі, в якому акценти зміщено від регулювання поточної ситуації на ринку праці до профілактики безробіття, особливо молодіжного.

Вибір майбутньої професії – серйозний крок, який випускники роблять на підставі власних природних здібностей та інформації, отриманої з різноманітних джерел. Державна служба зайнятості допомагає учням розширити свої уявлення про світ професій, визначити свої нахили та здібності і зробити свідомий вибір професії.

Фахівцем з профорієнтації Канівського міськрайонного  центру зайнятості була організована КВЕСТ - гра «Моя професія» для старшокласників міських шкіл № 1 та № 3.  Учні під час заходу визначили основні поняття - «професія», «спеціальність», «професійно - важливі якості», ознайомилися з основними класифікаціями професій за предметом, умовами, засобами та метою праці,  розглянули різні шляхи їх вивчення. Слайдова презентація, використана під час проведення заходу, надала вичерпну інформацію про «формулу професії».

Сьогодні учнівська молодь займає активну життєву позицію по відношенню до власного життя та свого професійного майбутнього. Тому, проведення таких заходів допомагає учням усвідомити важливість свого вибору -  майбутньої професії.

Інформує Канівський міськрайонний центр зайнятості 
  Друк статті