Канівські гирьовики отримали спортивний тренажер з польського міста Члухів


Повернутись

Днями від друзів з міста-партнера Члухова (Польща) для канівських гирьовиків передали подарунок – багатофункціональний спортивний тренажер.

Обладнання встановили в приміщенні Канівської загальноосвітньої школи №3. Тут уже четвертий рік офіційно функціонує гурток з гирьового спорту.

- Одного разу нас – гирьовиків - запросили до школи, щоб поспілкуватися з дітьми, розповісти про цей вид спорту. Так, в ході бесіди виникла ідея організувати тут секцію з гирьового спорту, - розповідає тренер та багаторазовий чемпіон-гирьовик, учень Миколи Кобелякського - Євгеній Науменко.

Тричі на тиждень в гуртку займаються майбутні атланти. Сьогодні гурток відвідує близько 30 учнів.

- Це не тільки вихованці школи №3, а й школи №4 та Канівського ВПУ… Минулого року ходили до нас займатися і діти з гімназії ім.Івана Франка, - говорить Є.Науменко. - Вік спортсменів різний, починаючи з 8 років і до 22-х. Окрім хлопців є й кілька дівчат – це Анастасія Мостова і Катерина Павліченко. Остання сьогодні вже студентка, живе не в Каневі, але, приїжджаючи додому, приходить до нас.

Розпочинаються тренування з розминки. Потому спортсмени переходять до силових вправ. У цьому їм допомагають тренажери, штанги та «колекція» гир різної ваги.

- Один тренажер, подарований спонсорами, вже зламався. Решта все - фактично саморобне, - говорить тренер. – Тож новий тренажер одразу став у нагоді. Вже випробували і дуже задоволені. Дякуємо польським друзям за підтримку у розвитку гирьового спорту в Каневі.

До слова, вартість такого обладнання на ринку сьогодні складає близько 30 тис.грн.

- База слабенька, але є. Зараз для нас ще б більше приміщення, бо це вже замале, - зауважує Євгеній.

У кімнаті, площею 6 х 6 квадратних метрів, хлопці присідають, тоді «жим лежачи» та вправи «поштовх» і «ривок» гир. 12-річні хлопчаки з легкістю підіймають штангу, вагою 25 кг. Поруч із школярами тренується і багаторазовий чемпіон,  ветеран гирьового спорту Ігор Циганок.

- З дітьми працювати важче, треба постійно за ними стежити, але й приємніше врази спостерігати за їхніми успіхами та перемогами, - зізнається тренер.

Сьогодні серед вихованців Євгенія Науменка є чемпіони України, Європи та світу…

- Вперше поїхали на змагання, то нічого не виграли, але хлопцям так сподобалося, що ще на цих змаганнях запланували, що поїдемо й на наступні, - розповідає Євгеній.

І вже з другого разу юні спортсмени взяли призові місця. Минулого року канівські гирьовики їздили представляти місто у Запоріжжя, Бориспіль і навіть Гродно (Білорусь).

- Місто також нас підтримує - придбали нам форму, оплачують поїздки на змагання, - зауважує тренер.

Окрім гарної фізичної форми гирьовий спорт за словами Євгенія Науменка забезпечує здорове серце, вчить, як і йога, правильно дихати, прищеплює навики витривалості.

- Помітив, хто прийшов сам, добровільно – той буде займатися, а кого привели – ті швидко «перегорають». Але спостерігав і таке, що переставали ходити, а тоді проходив час і вже приходили за власним бажанням. Тоді буде діло, - говорить Є.Науменко. - Буває й таке, що хлопці прийшли, але, бачу, працювати не хочуть. В такі дні я не примушую. Прийшли сюди – це вже добре. Гирьовий спорт - це спорт на виносливість та витримку, коли щодня тобі доводиться перемагати не конкурента, а самого себе.

  Друк статті