Масовим гулянням у Каневі відбулося відкриття скейт-парку


Повернутись

У суботу, 14 вересня ц.р., з нагоди Дня фізичної культури і спорту України, у Каневі, на набережній Дніпра, відбулось довгоочікуване відкриття скейт-парку.

Нагадаємо, саме відповідний проект - «Будівництво скейт-парку в «Парку на набережній р. Дніпро» по вул. Героїв Дніпра в м. Каневі Черкаської області» - отримав перемогу в ході реалізації Громадського бюджету - 2019.

На ділянці, площею до 800 кв.м., було проведено впорядкування території та вирізку дерев, вистелено тут спеціальне волокно. Потому площу було засипано щебеневою фракцією та покладено високоякісний асфальт. Виконавцем робіт стало ПП «Канів-Граніт».

Передувала цьому ретельна підготовка - визначення місця під скейт-парк, виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки, розроблення та затвердження проектно-кошторисної документації, проходження відповідної експертизи тощо.   

-       Бюджет проекту складає 300 тис.грн., утім, цих коштів вистачило лише на придбання самих форм для скейт-парку. Всі роботи в комплексі сягають в межах 900 тис.грн., - зауважує Канівський міський голова І.Ренькас. - Але, зважаючи, що велика кількість жителів нашого Канева підтримала саме цей проект із десятка запропонованих, вирішили піти їм на зустріч і втілити мрію багатьох канівців в життя.

Відтак, на вихідних відбулося масове відкриття скейт-парку. Декілька сотень канівців – молодих, підлітків та зовсім маленьких і їх батьків із велосипедами, скейтами, роликами та самокатами, зібралися на заході, аби випробувати новенький майданчик для катання. Разом із онукою тестував скейт-парк і Канівський міський голова. Також тут проходили різноманітні конкурси та майстер-класи від шанувальників скейтингу з Черкас і навіть Києва.

Ведучим заходу став автор проекту Михайло Бичук. За активну позицію та наполегливість у розвитку спорту в Каневі І.Ренькас відзначив його почесною грамотою міського голови.

Відтак, на набережній видалося справжнє свято спорту та екстриму, яке, нагадаємо, стало можливим завдяки об’єднанню зусиль влади і громади задля спільної мети.

  Друк статті