Заряджені гідністю та жагою до свободи: канівці вшанували подвиги героїв України


Повернутись

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Мільйони українців нині вшановують ідеали свободи, демократії, патріотизму й мужності тих громадян, які не побоялися вийти на захист найважливішого – свого права на справедливість та вільне життя.

Долучилися до відзначення пам’ятної дати і в Каневі. Так, зранку представники структурних підрозділів виконавчого комітету, підприємств, організацій громади та небайдужі канівці поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто загинув, відстоюючи цілісність та незалежність України, а отець Сергій Нікітін прочитав молитву.

- Сьогодні дійсно доленосний для нашої країни день. День, який об’єднав мільйони українців єдиною метою – жити в незалежній європейській державі, жити з демократичними цінностями. Ми довели усьому світу, що можемо і вміємо боротися за свою незалежність і гідність, – звернулася до присутніх секретар Канівської міської ради Оксана П'яткова.

Пам’ятаймо, що 10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідності і Свободи України. Ця ідея викристалізувалася суспільством на Майдані. Не в один момент, а впродовж тривалої і виснажливої боротьби – усі три місяці, доки тривала Революція Гідності, українці дискутували, сперечалися, обговорювали – якою має бути країна, за яку вони боролись і готові були віддати життя. Так, у вирі боротьби, з багатоголосся поглядів і цінностей, Майдан витворив спільний для всіх українців ідеал майбутньої України. Те, що втримало нашу оборону в найважчі часи, і що дасть нам силу перемогти – Гідність і Свобода. Наша зброя заряджена нашою гідністю і жагою свободи.

  Друк статті