Члени виконкому саботували розширене засідання з приводу підвищення тарифів на централізоване водопостачання


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Двічі члени виконавчого комітету Канівської міської ради збиралися з приводу коригування тарифів на централізоване водопостачання, і двічі розходилися ні з чим. Саме тому на середу, 8 лютого ц.р. було призначено проведення розширеного засідання виконкому.

Утім, «розширятися» прийшло аж 4 члени виконкому з 11-ти. Це - Михайло Майстренко, Наталія Матінова, Інна Огій і Сергій Ткаченко.  Відтак, голосувати за підняття тарифів було просто нікому.

Засідання все ж провели. На ньому були присутні депутати міської ради Сергій Засенко, Юрій Гамалій, Володимир Коржов, Іван Максим’юк, Василь Зубко, Олександр Куценко, Олександр Корнієнко  та ніші.

Секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко повідомив, що підстави для підвищення тарифів цілком обґрунтовані – це підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. і вартість електроенергії, яка зросла.

- З одного боку нам треба підтримати підприємство і колектив, який у ньому працює. З іншого – цим рішенням ми «заганяємо» людей у ще більшу фінансову кризу, - говорить С.Ткаченко. – Але рішення приймати треба. Саме для цього нас обрали люди, щоб ми керували містом.

 Слово взяв керівник КП «Управління ВКГ» Володимир Цюкало. За його словами, підприємство готове піти на поступки і підняти тарифи не на 25% (як планувалося), а на 18,5% - не враховуючи вартості електроенергії.

- Зважуючи на це, доведеться переглянути і скоротити програму інвестиційного розвитку, зокрема по каналізації, - говорить комунальник. – Але таким чином тариф із 20 грн.(який діє зараз), зросте лише до 24 грн.

Утім, депутати запропонували шукати інші шляхи вирішення проблеми, аніж підвищення тарифів для населення, зокрема, скорочення штатів. На що В.Цюкало повідомив, що 3 працівника вже повідомлені про скорочення. Також депутати пропонували для населення тарифи не піднімати, а різницю компенсувати з міського бюджету, принаймні тимчасово.

Юрій Гамалій відзначив, що проблема виникла не в Каневі, і вирішувати її має не місцева влада, а держава. Він у свою чергу запропонував скликати місцевий референдум, на якому канівці мають висловити свою думку щодо підвищення мінімальної заробітної плати, а також цін і тарифів, які ростуть услід за нею.

Все ж закінчилися емоційні обговорення безрезультатно. Повторно питання підвищення тарифів буде підніматися у четвер, 9 лютого, на позачерговому засіданні сесії міської ради.

  Друк статті